Categorii
Intrebari de la cititori

Cum e mai ieftin? Casa cu mansarda 60 mp la sol sau casa parter de 100 mp?

Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la costurile unei case de ex: care ar ajunge mai ieftin aproximativ: o casa cu mansarda de 60 mp amprenta la sol sau o casa doar parter de 100 mp? si ce inaltime are peretele exterior la mansarda de la placa pana la acoperis (adica poate avea 1,80 m inaltime sau este un stas)? va multumesc anticipat.


Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Cum e mai ieftin? Casa cu mansarda 60 mp la sol sau casa parter de 100 mp?

16 răspunsuri la “Cum e mai ieftin? Casa cu mansarda 60 mp la sol sau casa parter de 100 mp?”

Buna ziua domnule Ionut.
Casa dispusa pe un regim de inaltime P+M cu amprenta de 60 mp ( Parter =60 mp + Mansarda = 60 mp in total o Suprafata desfasurata = 120 mp) se realizeaza cu costuri de 15-20 % mai mici fata de o casa desfasurata pe regim de inaltime Parter.
Pentru peretele de la mansarda cu inaltimea cea mai mica nu exista un stas, poate sa fie de 0,50 m -1,00 m – 1,50 m – 1,80 m – 2,00 m aceasta in functie de dorintele dvs. in concordanta cu elementele din Certificatul de Urbanism (POT, CUT , etc…..)
Pentru proiectare – avizare – autorizare si executia lucrarii va rugam sa ne contactati.
Cu respect si stima,

Echipa “CasaTaMultVisata”

0742756576 0767954857

E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Buna ziua ,

Nu uitati ca la o casa cu mansarda pierdeti 15-20 mp cu scara si circulatia aferenta .
Parerea mea este , ca daca aveti teren suficient este mai practic, mai comod o casa doar cu parter . fiind constructor si tinand cont de cele de mai sus , cred ca ajungeti la acelasi pret/mp calculand doar cu spatiile utile (dormitoare,living,bucatarie,bai etc exclusiv casa scarii)

Cu stima,

Ilyes

Va vorbeste un om care a construit doua case si a reparat alte doua. Casa cu parter este,din punctul meu de vedere, cea mai potrivita. Vine o vreme, nelegata de varsta, cand urcarea scarilor, de n ori pe zi, devine o problema.Si, fara sa fie lipsit de importanta, stramosii nostri de acum 100, 200 ,300,400 de ani nu prea se apucau de case cu mansarda. Si stiau ei de ce …

Buna
Domnul Ilyes vreau sa va intreb cate case ati proiectat si casa scarilor are o suprafata de 15-20 mp ??? casa scarilor se poate face si din living dar nu intru in detalii tehnice. Va informmez ca amprenta pentru casa scarii este de 6-7 mp si sub scari se poate realiza o debara, o camara, un spatiu de depozitare, etc . Domnul Ionul a intrebat care varianta este mai eficienta si mai iefrina daca bine citesc.

Domnul Vali distributia la mansarda a dormitoarelor nu are legatura cu urcatul scarilor. In dormitor se urca din living doar la culcare nu se face naveta de nenumarate ori pe scari iar dl. Ionut a intrebat ce fel de casa este mai ieftina.

Buna seara.Aici trebuie sa-i dau dreptate d-nei de la CasaTaMultVisata,NU CU PARERE DE RAU,[e o gluma].Cred ca domnii nu stiu cat costa un acoperis la o casa de 100mp fata de una de 60mp,sa mai zic si de fundatie?Eu cred ca nu trebuie sa locuim ca acum 2-300 ani.

Buna ziua,

Prima dumneavoastra varianta , cea cu mansarda e putin mai ieftina.Inaltimea peretelui poate avea 1,80 m .Depinde doar de ceea ce este trecut in proiedt.
Daca sunteti interesat de a colabora cu firma noastra , asteptam sa ne contactati.

S.C. MEGA DESIGN GRUP S.R.L. se ocupa cu construirea de cladiri rezidentiale, amenajari interioare, lucrari de tamplarie ( acoperisuri, mansarde, foisoare, garduri ) si sisteme de iluminat pe baza de leduri atat pentru persoane juridice (cluburi, piscine, baruri, restaurante si terase ), cat si pentru persoane fizice, in conditii de maxima promptitudine, calitate si seriozitate.

Date contact Mega Design Grup srl, Bucuresti:
Persoana contact: FLOAREA IONETA
Adresa: strada Drumul Cretestilor, nr.106, sector 4, Bucuresti
Mail: megadesigngrup@yahoo.com, floareaioneta@yahoo.com
Telefon: 021.667.77.59 / 0737.32.43.01

Buna ziua.Nu vreau sa contrazic pe nimeni dar dupa parerea mea ,o casa la sol nu poate costa mai mult fata de una cu mansarda din cateva motive:In primul rand fundatie mult mai solida,placa intre etaje,scara care presupun niste costuri in plus.Ozi buna sa aveti

Exista o solutie alternativa: casa la parter cu pod locuibil care este mai ieftina si decat una si decat cealalta!
Si cand ma gandesc ca multe spatii sunt construite doar in ideea de „daca vine cineva in vizita?”

Buna ziua
Asa este domnul coleg, Bogan Sterea si aveti perfecta dreptate.In cele mai multe poduri se poate realiza 2 sau chiar 3 dormitoare mai mici si mai cochete.

In primul rand o casa cu mansarda este mult mai moderna si mai aspectuoasa.ocupa mult mai putin din teren si se foloseste in totalitate spatiul util construit.Ca pret nu este mare diferenta

Buna ziua,
anul viitor o sa incep constructia la o casa si as dori sa stiu diferenta de pret intre o casa cu subsol/pivnita (poate doar o patrime din suprafata casei, nu o doresc foarte mare dar mi se pare foarte important) si una fara subsol
va multumesc

Am in proiect si cand zic ca am,este vorba de cum am vrea sa fie amplasate camerele si casa(nu pe nord).Pamantul pe care vreau sa construiesc are 12/800, casa stg.,dr. dar doar la iceputul parcelei, mai sus,exista vie si porumb(stg. dr.pana unde se termina parcela, este putin in panta)noi am vrea casa pe parter, dar am inteles ca ajunge ceva mai scump comparativ cu mansarda.
Ce sfaturi puteti sa-mi dati vis-a-vis de pamantul pe care vrem sa construim?

Buna..ma interesaza o parere..vreau sa fac o casa vacanta..ce imi recomandati..lemn osb..caramida sau bca..as vrea sincer varianta ieftina dar si eficienta..care ar fi diferentele de pret ..estimativ…ca si suprafata as vrea undeva la 70 mp amprenta la sol
Multumesc

Buna ziua!Am un teren de 450 mp, pe care este construită o casă din 1930. Doresc să demolez casa existentă și să construiesc una nouă, doar parter, fără mansardă sau etaj, însă primăria municipală refuză să îmi dea acceptul de construire pe motiv că ei accepta doar case cu mansardă sau etaj. Știu că statul român este cel mai jepcar de pe planetă, dar de ce trebuie să mă oblige să fac casa cum vrea el? Plătește el etajul sau mansardarea? Ce pot face în această situație?

Bună ziua. Am un teren cu deschidere la strada de 6, 08 metri şi lungime 24,21 metri. Doresc o casă cu etaj şi cu o suprafaţă utilă de 100 metri patraţi. Cât costă o astfel de casă, construită la cheie_

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *