Categorii
Proiecte de case inedite

Cum iti poti construi o casa cu DOAR 8000 de euro – detalii si imagini

34-casuta lemn de 8000 euro din materiale reciclateCe poti face dintr-o platforma auto dezafectata, cativa metri cubi de cherestrea, 40 de paleti din lemn vechi, diverse obiecte si materiale reciclate si multa imaginatie? O casuta ergonomica si ecologica, ideala pentru o persoana sau chiar un cuplu tanar.


Macy Miller, o tanara arhitecta din Statele Unite si-a vazut visul de a avea o casuta devenit realitate dintr-un buget de doar 8000 de Euro, bani din care nu si-ar fi permis vreodata achizitionarea unui apartament sau a unei locuinte gata construite.

Constructia a durat aproape 10 luni, contrar estimarilor tinerei sale proprietare, dar asteptarea a meritat cu varf si indesat, la final, casuta intrunind toate cerintele unui trai confortabil.

La varsta de 27 de ani, proaspat divortata arhitecta Macy Miller a mai primit o lovitura, devenind somera. In acel moment, fortata de imprejurari si nedorind sa-si cheltuiasca bruma de bani cu care ramasese in urma partajului, tanara a decis ca este momentul sa-si construiasca o locuinta, cat de mica, dar care sa-i apartina in totalitate. In scurt timp, profitand de cunostintele in domeniul arhitecturii, si-a schitat proiectul viitoarei case, pornind de la ideea unei rulote, iar in 2011 a demarat constructia propriu-zisa.

Asadar, a cautat o platforma auto veche care a devenit baza casei. A gasit-o la putin peste 350 de euro, a podit-o cu cherestrea, a izolat-o corespunzator, a montat incalzirea electrica radianta; cu alte cuvinte, a pregatit-o pentru a incepe ridicarea structurii din lemn a casutei cu suprafata de doar 18 de metri patrati.

Pentru a economisi cat mai multi bani, Macy s-a incapatanat sa se ocupe chiar ea de cea mai mare parte a constructiei, insa a acceptat bucuroasa ajutorul familiei si prietenilor, de fiecare data cand i-a fost oferit. Tanara arhitecta s-a ocupat pana si de trasarea si montarea instalatiei electrice a casei, chiar daca nu mai facuse asta niciodata. In acest sens, si-a cumparat un ghid al electricianului, din care a invatat ce anume trebuie sa faca si, cu destule emotii, a reusit sa duca sarcina la bun sfarsit.

La 10 luni de la demararea constructiei tanara arhitecta a devenit mandra proprietara a unei superbe casute ecologice din lemn, dotata cu o bucatarie pusa la punct, o baie cu o cabina de dus turcesc, un mini living, un dormitor amplasat la inaltime si o multime de spatii de depozitare integrate discret si ingenios in spatiul restrans al locuintei. In plus, casa este prevazuta cu o mini terasa, unde proprietara se poate relaxa in serile placute de vara.

35- corpuri iluminat decorative suspendate deasupra blat lucru bucatarie

Curiozitati legate de constructia micro casei din lemn de 8000 de euro:

– cel mai scump obiect din intreaga casa, valorand 1450 de euro, este toaleta compost;

– in perioada constructiei, Macy a suferit o serie de accidente, cel mai grav dintre acestea fiind fractura de coloana si a unui calcai, cauzate de caderea de pe acoperisul casei;

– multe dintre electrocasnicele si piesele de mobilier prezente in casa sunt obiecte vechi, reciclate;

– sidingul sau lambriul din lemn cu care a fost imbracata casa la exterior a fost obtinut din dezmembrarea a 40 de paleti vechi din lemn;

– din punctul de vedere al proprietarei, cea mai neplacuta si dificila operatiune din intregul proces de constructie a fost dezmembrarea paletilor din lemn;

– ferestrele casei au fost obtinute gratuit, in baza unei sponzorizari;

– in masca chiuvetei din bucatarie a fost amenajata o mini camera tehnica, unde se afla un instant electric pentru apa calda;

– costurile lunare de intretinere ale cochetei casute din lemn nu depasesc suma de 93 USD, in care este inclusa si factura telefonului mobil – mult sub cheltuielile de intretinere ale unui apartament de dimensiuni medii din SUA.

In galeria foto de mai jos poti vedea cum s-a desfasurat, pas cu pas, constructia casei din lemn de doar 8000 de euro.

sursa foto: minimotives.com

2 răspunsuri la “Cum iti poti construi o casa cu DOAR 8000 de euro – detalii si imagini”

Meserias bun la toate cu echipa efectuam lucrari de constructii.Dumneavoastra veniti cu planul sau ideia si noi o punem in practica.Santem din Teleorman.Va multumesc o zi buna.Nr tel 0769942980 sau email ionpopescu182@yahoo.com.

In afara de pricepere trebuie sa ai si mult curaj si o hotarare de exceptie, sa poti duce pana la capat un asemenea proiect. Sa faci din aproape numic, o casuta tocmai buna de locuit pentru o singura persoana, cu toate cele necesare, cu costuri mici dar cu o munca enorma si cu riscuri, mai ales ca totul a fost realizat de o femeie, iata ceva care merita toata admiratia!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *