Categorii
Intrebari de la cititori

Cum izolez fonic cat mai ieftin o casa pe structura de lemn?

Cum se izoleaza fonic cat mai ieftin o casa construita pe structura de lemn? Mentionez ca se aude fiecare pas de la vecinii de la etajul superior.
Subsolul este pe structura de beton si as vrea sa il izolez si pe el impotriva mucegaiului, in vederea crearii unui spatiu locuibil.


Intrebare de la Eveline, pe adresa redactiei: Cum izolez fonic cat mai ieftin o casa pe structura de lemn?

2 răspunsuri la “Cum izolez fonic cat mai ieftin o casa pe structura de lemn?”

Cumperi o pereche de dopuri de urechi sau o casca cu antifoane?:-))
Este foarte nasol sa locuiesti in casa de lemn cu vecini deasupra deoarece toate solutiile de optimizare si modificare sunt foarte limitate.
Prima varianta este sa vinzi si sa cumperi undeva(sau sa construiesti)o casa singur, asa constructiile de lemn sunt excelente.
Revenind la izolatia fonica, depinde cum este construita placa.
Placa de obicei este realizata din grinzi peste care se monteaza scanduri, ulterior peste sunt finisaje.
Cea mai simpla solutie implica montarea unui covor de cauciuc de 5-10mm grosime peste scandurile care formeaza placa.
Dar daca este utilizat parchet laminat, tocurile oricum se aud.
Din pacate maoritatea solutiilor de izolatie fonica se aplica peste placa, asta implica acees si santier la vecinii de la etaj.
Se mai poate incerca si un strat de vata minerala pe tavan sub care se monteaza placi de polistiren extrudat de 5-10cm dupa care se monteaza tavan fals din rigips sau placi compozite.
Dar asta doar daca este suficienta inaltime, de obicei izolatia si tavanul fals reduc inaltimea cu 50-80cm.
PS. Se mai poate incerca montarea pe fata de catre tavan a placilor de polistiren extrudat de cofrage de oua, care sa reduca suplimentar zgomotul.
Insa prin natura sa, placa de lemn( ca solutie constructiva) este o structura usoara care vibreaza mult mai usor ca una de beton, iar solutia de finisaj uzuala a pardoselii amplifica zgomotul.

Realizarea unei izolatii fonice a plafonului se poate realiza prin dublarea numarului de grinzi,astfel incat cele care sustin dusumeaua sa aibe o grosime mai mare sa nu faca legatura cu cele care sustin tavanul camerei de la etajul inferior.Astfel se atenueaza zgomotul produs la etajul superior.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *