Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa izolez scarile spre etaj? Iarna vreau sa folosesc doar parterul casei.

Buna ziua!
Am o casa in regim P+1+M cu o amprenta la sol de 60 mp. Aceasta are un living mare (32mp) la parter ce comunica direct cu scarile spre etaj si mansarda. Pe iarna vreau sa folosesc doar parterul (am centrala termica iar calorifere sunt montate doar la parter) dar se pierde multa caldura pe casa scarii.
Ce imi recomandati? Sa izolez scarile cu o usa?


Intrebare de la Radu, pe adresa redactiei: Cum sa izolez scarile spre etaj? Iarna vreau sa folosesc doar parterul casei.

5 răspunsuri la “Cum sa izolez scarile spre etaj? Iarna vreau sa folosesc doar parterul casei.”

Buna ziua!

Intr-adevar, montarea unei usi (cu izolatie corespunzatoare) este cea mai sigura varianta.

Ierni calde va doresc!

Dan

Eu am izolat parterul cu doua usi glisante cu oglinga care ofera si spatialitate. La etaj am inchis cu un perete din rigips izolat la interior cu vata minerala in care am incadrat o usa. Pentru detalii si poze contactati ma pe adresa alexandru.gabi@yahoo.com
Sarbatori fericite!

Buna seara.
Este conceptul cu care am realizat proiectul meu de casa:
La parter, ma localizez cu familia intr-un fel de functionare la „avarie” si etajul il am izolat la tavan si la scara prin masuri specifice.
Eu am izolat cu caramida Nevada, oglinzi si usa glisanta intre cele doua straturi de caramida nevada. Rezultatul este unul exceptional: incalzesc doar 70 m2 din cei 130. Cand e mai cald iarna, mai dau o raita la etaj.
PS musafirii cand vin iarna, ii tin in bucatarie iar vara ii tin la gratar in curte. Nici nu stiu de ce am construit mansarda….
Spor!
bsterea@yahoo.com

exista diverse solutii, cea mai folosita este montarea unei usi…folosirea de panouri glisante,etc.
insa solutia se alege functie de cum este amplasata scara, configuratia holului de la etaj.
sunt situatii in care, solutiile nu sunt simple, daca nu au fost prevazute prin proiect.
asta inseamna, depinde de situatie, posibilitatea confectionarii,unui perete suplimentar de rigips,unde sa poata fi montata o usa, sau a unui panou detasabil, folosit numai iarna.
solutii exista pentru fiecare problema, dar pentru un raspuns corect trebuie sa cunoastem configuratia si dimensiunile scarii si holurilor dupa cum spuneam
tel.730147880, perodicom@yahoo.com

Bună ziua! Ma interesează o soluție de închidere a parterului de nivelul superior. Scările interioare se desfășoară dintr-o singura direcție, (nu sunt în forma de L sau spirala, ci liniare). Ma interesează o soluție practică pentru perioada de iarna, astfel încât căldură sa nu urce la nivelul superior, care oricum nu este locuibil ( soluție care să-mi permită accesul spre etaj de câteva ori pe săptămână).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *