Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se poate distribui fluxul termic in 2 sau 3 directii dintr-o centrala termica?

Exista DISTRIBUITOARE care montate intr-o instalatie de incalzire din cupru cu CENTRALA termica sa poata sa distribuie diferit fluxul termic in 2 sau 3 directii ???


Intrebare de la Adam, pe adresa redactiei: Cum se poate distribui fluxul termic in 2 sau 3 directii dintr-o centrala termica?

5 răspunsuri la “Cum se poate distribui fluxul termic in 2 sau 3 directii dintr-o centrala termica?”

Salut Adam. Cred ca se poate cu pompe separate pentru fiecare traseu comandate de termostate de imersie separate.
Poate cineva care se pricepe mai bine sau care a montat astefel de instalatii ne da mai multe detalii.

da, se poate; am intrat chiar zilele trecute si am cautat ceva, si am vazut ca de la o centrala se poate trimite aerul cald in 4 directii max (adica in 4 camere) cel putin asa am vazut in schema respectiva.

Buna ziua,

Nu prea inteleg intrebarea.
Daca va referiti la distribuitoare pt radiatoare/pardoseala, da exista, se monteaza pe acestea debitmetre care se regleaza la debitul dorit.
Daca va referiti la distribuitoare care se monteaza in sali de CT, atunci pe acestea se pun pompe de riculatie, pompele fiind comandate fiecare de catre un teromostat de ambianta, in felul acesta fiecare circuit fiind complect independent.

Paul Goron
0745 / 090.451
qfgproiect@gmail.com

nu s-a inteles ! CUM sa pui 2 pompe ? E o singura centrala MURALA pe gaz care are pompa ei in completul monobloc ! centrala ar trebui sa incaljeasca 2 grupuri de camere {2 camere + 2 camere} cu dorinte de confort diferit ! LA iesire din centrala sunt distribuitoare care sa repartizeze diferit fluxul de caldura !??{ fara sa pui robinete termostat la cele cca.6 radiatoare ??

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *