Categorii
Intrebari de la cititori

De ce au aparut pete la mansarda, unde e planul inclinat?

Am izolat masarda cu folie (dedurizare) si apoi am pus vata minerala, profile ptr rigips si rigipsul, domostic si super rigips so folosit, iar dupa o luna de locuit in casa noua o aparut pete la masarda unde era planu inclinat. iar noi ca simpli oameni ne intrebam de ce? unde ii gresit sau ce o gresit mesterul. va multumesc.


Intrebare de la Eleonora, pe adresa redactiei: De ce au aparut pete la mansarda, unde e planul inclinat

2 răspunsuri la “De ce au aparut pete la mansarda, unde e planul inclinat?”

Pentru ca ati pus folie ,de aceea va aparut pete,desfaceti o placa de rigips si vedeti cum sta apa de la condens pe folie,la tavane mansardate nu se pune folie doar folie anticondens in cel mai rau caz.
Cu stima

Buna seara stimata doamna.
Sincer, nu stiu de unde denumirea de folie de dedurizare??? Si mai ales sensul acestei investitii in folie dedesubtul vatei minerale…. Despre domostic, va spun sincer, nu am auzit pana la dvs. Nici google nu recunoaste denumirea aceasta.
Este clar ca dvs. daca srieti acum, fenomenul a aparut in straturile de „gri” cu ceva timp in urma si a aparut la fata finisajului abia acum.
Problema poate fi din cauza condensului dar in aceasta situatie ar fi trebuit ca la josul planului inclinat sa aveti pata mai mare iar pata sa se prezinte ca o stalactita pe vopsea, de culoare galbuie-marnie. A doua varianta ar fi fost ca daca ati tratat lemnul cu substante chimice si ati asezat imediat rigipsul, substanta sa se fi prelins pe rigips, acesta absorbind-o. Ar mai fi varinata unui cuib de soareci iar dejectiile lor sa produca petele prin infiltrare…
Va trebui sa desfaceti zona aceea si sa constatati vizual ce se intampla in spatele rigipsului. Pana nu faceti constatarea, nu are sens sa banuiti pe cineva de neprofesionalism.
Poate ne furnizati cateva poze sau prezentati mai multe caracteristici. Suntem multi pe site ce stim sa citim in „pete”.
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *