Categorii
LifeStyle

Decorarea casei de Craciun sau cum sa participi la Magia Craciunului

exterior casa impodobita cu beculete de craciun

Decorarea casei de Craciun poate fi socotita pe buna dreptate o responsabilitate sociala. Spun asta privind casa vecinului de vizavi, care a vrut sa vina primul in intampinarea Craciunului. Si nu o declar judecand dupa propria incantare, dupa felul cum m-a descretit instantaneu, facandu-mi brusc ziua mai frumoasa, ci dupa capetele ingandurate intoarse, ca trezite intr-un vis, dupa zambetele acelorasi trecatori, altadata incruntati si dupa exclamatiile si topaielile copiilor de pe strada. Arunca fascicule de lumina in toate partile, alungand intunericul din jur si radiind intr-un halou stralucitor. Cu adevarat magic!


In ultimul timp ne plangem ca Magia Craciunului se estompeaza de la an la an. Multi dintre noi, acum isi amintesc cel mai tare de griji, probleme, singuratati sau alte nefericiri. Unii considera sarbatoarea ca fiind alterata de kitsch sau consumism si ii vezi dand din cap: „Craciunul nu mai e ce era odata…”

Dar nu magia a disparut, ci entuziasmul nostru, fiind inlocuit de indiferenta si neimplicare. Nu putem lasa ca aceasta perioada sa treaca banal, ca oricare alta din an. Momentul insusi, prin esenta lui, celebreaza bucuria. Si cum ar putea fi mai bine exprimata bucuria, altfel decat prin frumos?!

Iar pentru bucurie si frumos nu trebuie sa scapam nicio ocazie, cu atat mai putin pe cea a Craciunului.

Casa si Luminile Craciunului

Vi s-a intamplat sa va tresalte pieptul de emotie si exaltare, la vederea unor copaci dantelati cu lumina, formand aure in intuneric?

iluminat decorativ craciun exterior casa

Cat sunt de minunati, de ireali, copacii din fata casei, impodobiti cu ghirlande de luminite! Opriti-va si priviti-i pe ai vecinilor, daca nu ma credeti.
Fie ca e vorba de o tufa de merisor, care creste zburlita si nesupusa, fie ca e vorba de o tuia pitica sau de un piersic adolescent, de coroana stangaci formata a unui corcodus sau de un arbust ornamental cu aer exotic, dati-le ocazia sa se simta speciali si in luna in care toate reflectoarele sunt pe faimosul brad, care oricum are exclusivitate pentru steaua din varf.

Efectele vor fi spectaculoase! Lumini si umbre dansand, vor da viata casei, curtii si gradinii, noaptea, iar voi veti fi piscati pe nesimtite de magia despre care credeati ca nu mai exista.
Daca mai sunt si cativa fulgi de nea, tabloul va fi complet. Veti avea cel mai minunat Craciun, totul e sa participati!

Instalatiile de lumini, care curg in ploaie de stelute de la balcon; centurile multicolor luminate, care inconjoara casa; beculetele care fac cu ochiul ametitor, ca intr-un carusel; globurile; lumanarile aprinse in fereastra; funditele; crengile de brad impletite in coroane, urand „bun venit!” la intrare; reni; ingerasi; mosi cu obrajii rumeni; sabloane cu oameni de zapada pe geam si cate si mai cate – toate astea contribuie la feeria Craciunului si deci la bucuria noastra, dar mai ales a copiilor care isi vor trage parintii de mana, pe trotuarul celalalt si vor chiui veseli: „uite, uite, mama, e ca intr-o poveste!”.

Nu mai e nevoie sa adaug ca o astfel de casa il va atrage in mod cert pe Mos Craciun, iar dupa unele credinte, atat prosperitatea cat si sanatatea in anul ce va urma.

Schimbare de ambianta in casa

Sarbatoarea de Craciun este ocazia perfecta de a dinamiza atmosfera in casa.

Rutina decorativa e la fel de rea ca oricare alt tip de rutina. Ne atrofiaza la nivel senzitiv si are drept consecinta pierderea poftei de viata. Obiectele din interiorul casei, cu care suntem atat de obisnuiti, si-au pierdut expresia si nu mai au rol de stimul, oricat de armonioasa a fost odata schema decorativa din care fac parte.
Craciunul e prilejul cel mai potrivit pentru a aduce un aer proaspat interioarelor. Obiectele existente vor fi puse in valoare si intr-o noua lumina, de cele decorative cu specific de Craciun.
Explozia de rosu, auriu, verde si alb-argintiu, este menita atat direct cat si subtil sa inveseleasca simturile. Va veti redescoperi propria casa, dar si pe voi insiva in alta dispozitie!

Imbracati-va casa in sarbatoare si veti trai sarbatoarea!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *