Categorii
Intrebari de la cititori

Rulouri exterioare de aluminiu cu spuma. Sunt eficiente iarna? Termoizoleaza?

Salut. Am tot citit in ultimul timp despre rulourile exterioare.


Am o camera cu multe geamuri / ferestre in care se pierde caldura foarte repede fata de restul casei. Cat timp merge centrala se incalzeste si camera respectiva la fel ca toata casa. Cand centrala nu mai functioneaza, se face rapid frig fata de restul camerelor.

Si acum va intreb. Ma ajuta sa pun rulouri exterioare cu spuma? Cele din aluminiu? Voi simti vreo diferenta sau arunc banii degeaba?

Intrebare de la Catalina, pe adresa redactiei: Rulouri exterioare de aluminiu cu spuma. Sunt eficiente iarna? Termoizoleaza?

11 răspunsuri la “Rulouri exterioare de aluminiu cu spuma. Sunt eficiente iarna? Termoizoleaza?”

Din cate am inteles de la un prieten care si-a pus rulouri din astea de aluminiu, sunt utile mai mult vara. Iarna mai mult de jumatate de grad.. un grad nu stiu daca castigi.
oricum, decat deloc, ceva ceva tot izoleaza, deci poate merita cheltuiala

Buna,
Parerea mea este ca iarna, soarele este mai puternic datorita reflexiei, zapezii, si necesar in timpul zilei sa lumineze camera direct.
Daca lasi jos, ziua, rulourile, temperatura poate sa scada si cu 10 grade.
Daca lasi ridicate rulourile, temperatura nu coboara asa radical.
Da, si eu recomand numai vara, sezonul ploios, pentru vant, grindina etc.

Sarbatori Fericite !!!

Buna seara.
Parerea mea:
– ori va montati tripan concomitent cu dublarea termoizolatiei la exterior
– ori mai astupati un geam iar restul ferestrelor le veti schimba cu tripan si veti da un plus de 50% la termoizolatie.
Rulouri de Aluminiu? au dreptate Ionut si Sandu.
Cu spuma? As! De unde?
Daca totul este si spre N, NV, NE atunci trebuie musai sa interveniti la acele ferestre. Dupa ce demontati ferestrele, taiati un profil si vedeti daca ceea ce ati comandat se regaseste in teren. Si, va mai sfatuiesc: cereti sa vi se monteze microventilatia pe rama geamului.
Spor la anul si sarbatori fericite!
Cu stima
bsterea@yahoo.com

Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Cred ca renunt la ideea de rulouri exterioare. Voi cauta alte solutii.
tripanul cred ca e foarte scump.

din cite am inteles din comentarile voastre nici unu nu aveti ferestrele dotate cu rulouri si vorbiti din auzite nu in cunostinta de cauza

Primul tip de rulouri exterioare aluminiu cu care trebuie să vă familiarizați este cel al obloanelor aluminiu. Sunt versiunea cu cea mai largă utilizare. Așa cum sugerează și numele, se folosesc pe exteriorul casei și se deschid și închid cu ușurință.

Rulourile exterioare cu siguranta vor face o diferenta in temperatura, dar nu mai mult de cateva grade!

Rulourile de aluminiu cu spuma nu produc nici o diferenta notabila iarna. Aluminiul este foarte bun conducator de caldura (deci foarte prost izolant) iar cantitatea de spuma este insuficienta ca sa poata fi luata in serios. Asa ca as sugera rulourile pentru alte considerente – soare vara/grindina/securitate. Singurul mic „beneficiu” termic este ca blocheaza acea parte din caldura care este radianta (transferul de caldura se face prin conductie, convectie si radiatie-in sensul de radiatie electromagnetica). Doar ca acelasi „beneficiu” se obtine si daca punem in geam folie de aluminiu folosita la gatit. Pentru comparare, ies iarna afara in pielea goala si stau 15 minute ; dupa care -afara fiind -pun un maieu pe mine. Cam asta ar fi beneficiul termic al rulourilor de aluminiu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *