Categorii
Utile

Solutii de curatat homemade din produse naturale

produse de curatat naturale homemade

Te-ai aflat vreodata in situatia in care ai murdarit ceva si nu ai avut niciun produs chimic cu care sa cureti pata respectiva? Ei bine, iti prezentam in urmatorul articol cateva ponturi prin care iti poti crea singura acasa produse de curatat din ingrediente naturale.


De cate ori nu am patat covorul si apoi am constatat ca nu avem la indemana vreun produs comercial care sa ne ajute la inlaturarea petelor? De cate ori nu am patat o haina sau un prosop ori un cearsaf, cand am luat o gustare in pat? Chiar daca mergi la supermarket si vrei sa cumperi astfel de produse, vei fi nevoita sa achizitionezi cate unul pentru fiecare tip de suprafata pe care doresti sa o cureti.

Multa lume nu stie ca unele produse pe care le avem deja in casa pot fi combinate pentru a ne ajuta sa scoatem petele sau sa curatam chiuveta ori aragazul. Avantajul este ca aceste produse nu polueaza si nu afecteaza mediul inconjurator, ceea ce nu se poate spune despre substantele chimice comercializate in magazine.

Unde pot fi folosite:

Una dintre cele mai timpurii amintiri ale mele este imaginea mamei, care facea curatenie in casa folosind amestecuri de ingrediente pe care le vazusem cu alte ocazii intrebuintate la gatit. Asculta radioul in timp ce turna o combinatie din bicarbonat de sodiu, lamaie si otet pe diverse suprafete din casa, fie in baie, fie in bucatarie. Si tu poti incropi solutii de curatat pornind de la banalul otet, pe care sa le folosesti astfel:

In baie

Poti curata cu otet diluat in apa cada, vasul de toaleta, chiuveta si etajerele – foloseste otet pur la vasul de toaleta pentru a scapa de depunerile de piatra. Scoate apa din vas inainte de a turna otetul nediluat si apoi freaca bine vasul. De asemenea, poti sterge gresia din baie cu o solutie din otet si apa. Totodata, otelul inlatura urmele lasate de sapun si pe cele lasate de apa tare pe gresie si faianta, lasandu-le stralucitoare si frumoase.

In bucatarie

Curata partea superioara a aragazului cu o solutie din parti egale de otet si apa. Cele mai multe produse electrocasnice pot fi curatate cu acelasi amestec universal. Rafturile pot fi curatate si dezinfectate cu aceeasi solutie pulverizanta. Foloseste otetul pentru a curata podelele si vei fi uimita de rezultate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *