Categorii
Proiecte de case inedite

SPECTACULOS: Ferma veche de porci transformata in resedinta de lux – GALERIE FOTO

imagine ferma veche porci angliaIn urma cu 15 ani, o familie se muta intr-un bungalow, situat pe un teren din apropierea localitatii Pulborough din Marea Britanie. Pe acelasi teren se afla si cladirea dezafectata a unei ferme de porci, in care noii proprietari au intrezarit conturul unei viitoare resedinte ecologice de lux.


Din acea clipa si pana in momentul demararii lucrarilor de reconstructie si reconsolidare a fermei abandonate au trecut trei ani, in care cuplul de proprietari, arhitectii Mary Collier si Tod Wakefield, au asteptat aprobarea autoritatilor. Pentru transformarea radicala a constructiei vechi s-au consumat nu mai putin de jumatate de milion de lire sterline. Dar investitia a meritat cu varf si indesat, in prezent resedinta fiind evaluata la fabuloasa suma de 1,5 milioane de lire sterline.

Rezultatul lucrarilor de reconstructie a depasit cu mult asteptarile, urata ferma de porci devenind o simpla amintire din trecut, in locul acesteia rasarind un somptuos conac ecologic, eficient energetic, datorita tehnologiilor moderne implementate.

Dintre dotarile ecologice ale casei moderne cu design unic trebuie amintita termoizolatia eficienta, incalzirea prin pardoseala, un rezervor de acumulare a apelor pluviale cu o capacitate de 5000 de litri.

De remarcat ca forma originala a constructiei a fost pastrata, arhitectii-proprietari reusind sa o adapteze nevoilor unei familii. In prezent, conacul cu design unic, compus din doua aripi, are cinci dormitoare, o bucatarie cu loc de luat masa, un living generos si un dining de zece metri lungime ce leaga aripa estica de cea vestica. Intreaga constructie numara nu mai putin de 154 de ferestre care o fac extrem de luminoasa si aerisita.

Iar acum, dupa ce copiii celor doi arhitecti au devenit majori si s-au mutat la casele lor, proprietarii au decis sa scoata resedinta la vanzare. Pretul pentru care cei doi sunt dispusi sa renunte la locuinta viselor lor este de 1,5 milioane lire sterline.

sursa foto: dailymail.co.uk

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *