Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Transformarea radicala a unui living – IMAGINI

canapea portocalie living modern apartament

In momentul achizitiei apartamentului, proprietarii erau multumiti de toate aspectele acestuia, mai putin de living. Din cauza mobilierului demodat, cu unele piese de culoare neagra, dar si a balconului alaturat care bloca accesul luminii naturale, livingul din imagini era o incapere intunecoasa.


Imediat dupa achizitie, inainte de a se muta efectiv in noul apartament, proprietarii au dat livingul inestetic pe mana specialistilor in design si amenajari interioare ale unei emisiuni tv specializata in transformari uluitoare, foarte populara in Germania. Rezultatul este unul absolut spectaculos, dupa cum poti vedea din galeria foto de mai jos.

Nimic din aspectul final al livingului nu aminteste de incaperea sobra si lipsita de personalitate de la inceput. Echipa de designeri a reusit sa inglobeze in aceeasi incapere o zona de relaxare, un loc de luat masa si un birou, fara sa lase impresia unui living aglomerat si neincapator.

In primul rand, a fost aleasa o paleta cromatica calda, prietenoasa si luminoasa, compusa din mult alb, galben, portocaliu si bej care contribuie la marirea vizuala a spatiului reflectand si inmultind lumina naturala.

Cea mai intensa dintre culori – portocaliu – este prezenta in tapiteria canapelei coltar, in tablourile abstracte de pe perete si pe imprimeul huselor pernutelor decorative de pe canapea.

Albul este prezent in multe dintre piesele de mobilier, in abajururile corpurilor de iluminat, in accesorii si in zugraveala peretilor de mare suprafata.

Pentru a atenua contrastul dintre portocaliu si alb, unul dintre peretii livingului (cel din capatul in care a fost amenajat locul de luat masa) a fost zugravit in galben, o culoare insorita si luminoasa care le combina pe cele doua amintite mai sus. Tot galbenul a fost alegerea designerilor si pentru draperiile tip panou de la fereastra livingului. In completarea decorului a venit si covorul bej, complet neutru, asternut in fata canapelei. Si uite asa a disparut incaperea intunecoasa si rece, iar locul ei a fost luat de un living modern, aerisit si plin de lumina.

Un alt element care a contribuit la crearea senzatiei de transparenta a livingului este sticla. Astfel, sticla inlocuieste rafturile clasice din lemn sau pal din nisa decorativa de pe peretele din dreptul locului de luat masa, pe cele ale etajerei de deasupra biroului sau pe cele ale ansamblului pentru sistemul audio-tv din living. Observa cat de invizibila pare masa pentru patru persoane, datorita blatului din sticla.

Cunoscand importanta iluminatului intr-o incapere, specialistii in amenajari interioare au raspandit strategic o multitudine de surse de iluminat local cu design modern: o lustra, un lampadar, cateva veioze si spoturi decorative si un corp de iluminat liniar, cu mai multe spoturi, montat deasupra canapelei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *