Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Transformari spectaculoase – un spatiu rece devine un open space modern – IMAGINI

living si bucatarie moderna open space dupa reamenajare


Marirea spatiului prin desfiintarea peretilor despartitori este o practica folosita tot mai des de catre proprietarii apartamentelor si garsonierelor mici, nu doar in tara noastra, ci si in strainatate, cu conditia ca aceasta actiune sa nu afecteze structura de rezistenta a blocului in care se afla locuinta.

Aceasta solutie a fost adoptata si in reamenajarea vechiului dining al unui apartament din Germania. Incaperea, comuna si lipsita de stil sau personalitate la origini, a fost transformata radical intr-un open space modern si confortabil in care au incaput livingul, bucataria si un loc de luat masa.

Suprafata generoasa a fostului dining (24 metri patrati) a usurat sarcina designerului german Susanne Beißner-Schindler in reconfigurarea interiorului, asa cum se poate vedea in imaginile din galeria foto.

Camera rece si intunecoasa a capatat stralucire, datorita culorilor folosite in decorarea ei. Designerul a mizat pe alb, albastru si nuante calde de maro si a castigat, reusind o amenajare de inspiratie maritima, foarte relaxanta. Folosirea aceleiasi palete cromatice in decorarea fiecarei zone din cadrul noului open space, a contribuit la crearea senzatiei de unicitate, facand insesizabila trecerea din living spre bucatarie si invers. Iar culoarea alba, folosita din abundenta, a ajutat la marirea vizuala a spatiului.

Astfel, zona de zi – livingul – a fost dotata cu o canapea si un fotoliu de culoare alba, puse in valoare de panourile decorative din panza in alb si bleumarin de pe perete. Din setul de mobilier destinat zonei de zi face parte si biblioteca moderna din corpuri modulare de culoare alba si maro deschis.

Bucataria, aflata pe peretele opus canapelei, a fost decorata in aceleasi culori: albul mobilei moderne de bucatarie este subliniat de albastrul peretelui (de aceasta data intr-o nuanta mai deschisa decat cea prezenta pe panourile decorative din living). Designul modern al mobilierului este completat si de elementele de inox: hota, combina frigorifica, cuptorul, taburetii etc.

Locul de luat masa se afla la intersectia bucatariei cu livingul, fiind amplasat chiar in mijlocul incaperii. Acesta este compus dintr-o masa moderna din lemn, intr-o nuanta calda de maro si patru scaune tip fotoliu, cu design retro, de culoare alba.

sursa foto: livingathome.de

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *