Categorii
Utile

10 reguli de aur pentru deszapezire rapida

deszapezire rapida

Cand credeam ca iarna e pe sfarsite si cautam semne care sa anunte venirea timpurie a primaverii, ne-am trezit luati, din nou, prin surprindere, de zapada care a acoperit intreaga tara, blocand drumuri, cai de acces si provocand numeroase accidente.


Si daca deszapezirea drumurilor publice este in grija autoritatilor, de curatarea curtii, a trotuarului din fata casei sau scarii de bloc se ocupa fiecare proprietar in parte. In caz contrar, risca sa fie amendat.

Iata 10 reguli de aur care te vor ajuta sa deszapezesti rapid si fara prea mult efort:

1. Aloca-ti cateva minute de incalzire

La fel cum fac sportivii de performanta, inainte de a intra in competitie, si tu ar trebui sa-ti aloci cateva minute de incalzire, inainte de a iesi afara, la marea deszapezire. Asta inseamna ca timp de 5-10 minute sa executi miscari usoare, care-ti pun in miscare intregul corp. In acest fel vei creste temperatura corpului si a masei musculare si iti va fi mai usor sa te misti in frigul de afara.

Apoi, imbraca-te in haine comode si calduroase, care te vor ajuta sa-ti mentii temperatura corpului la nivelul optim. Dar nu exagera cu straturile de haine, deoarece efortul pe care urmeaza sa-l depui te va face sa transpiri.

2. Alege lopata potrivita

Daca lopata este grea, chiar si inainte de a fi umpluta cu zapada, inseamna ca ai ales un model gresit care iti va ingreuna sarcina. Alege o lopata usoara, confectionata din fibra de carbon sau din plastic dur, rezistent la inghet.

3. Mentine corpul in pozitie corecta

Tine spatele drept, foloseste eficient muschii picioarelor, ai bratelor si ai umerilor. Tine lopata cat mai aproape de partea inferioara a corpului. Pozitioneaza una dintre maini cat mai aproape de lama lopetii, pentru a-ti usura munca.

4. Nu face miscari inutile

Stabileste locul in care vei aduna zapada, inainte de a incepe deszapezirea unei portiuni. Ai grija ca mormanul ce urmeaza sa fie format sa nu-ti blocheze nicio cale de acces spre casa, gradina sau alte zone din curte, unde mai ai treaba chiar si iarna. Altfel, vei fi nevoit sa muncesti de doua ori, mutand mormanul in alta parte.

5. Minimizeaza efortul, impingand zapada

In loc sa ridici sute de lopeti pline cu zapada grea, incearca deszapezirea prin miscari de impingere. Foloseste-ti greutatea corpului pentru a impinge zapada, cu ajutorul unei lopeti late, pana la locul in care ai decis sa ridici mormanul alb. In acest fel vei putea stivui zapada adunata mult mai usor.

2 răspunsuri la “10 reguli de aur pentru deszapezire rapida”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *