Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?


Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?
Am o centrala termica din otel, cu combustibil solid (lemne, carbuni) fara gazeificare, instalatia din ppr si calorifere din otel. Care este temperatura optima a apei din cazan? Eu am folosit-o la max 80 grade. Poate afecta radiatoarele sau conductele din ppr?


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

chirac in ianuarie 5th, 2014

Maxim 70 de grade – in cazul pp cu cat creste temperatura peste temperatura recomandata de producator scade durata de viata a conductei!

Valentino in ianuarie 6th, 2014

Daca instalatia de calorifere este realizata bine ar tebui sa functioneze optim intre 60 fi 70 de grade.Termometrul indica bine?
Nici la 80 de grade nu este o problema,insa riscati, la o asemenea temperatura sa va provocati arsuri daca atingeti caloriferele.

Nelu in ianuarie 10th, 2014

Ppr-ul ptr instalatii termice (daca asa v-ati montat)rezista la 90-95 grade celsius,si nu te arzi daca pui mana pe el (are certificat de agremaent tehnic).
T

Nelu in ianuarie 10th, 2014

Temperatura optima (fiecare cazan cu specificatiile lui)70-90 grade ptr randament,protectie cazan,etc fiind fara gazeificare reglajele ti le face si te instruieste un meserias si oricum la 80 gr pe centrala – la calorifer e pe la 60 depinde de lungimea tevii de transport ,izolarea,si altele.

nicolae in ianuarie 12th, 2014

Am o casa cu o suprafata totala de 150mp de citi kw trebuie sa pun centrala pe gaz in condesare?mentionez ca parterul am incalzire in pardoseala si etajul calorifere

n.maresi in noiembrie 24th, 2015

Am o c.t. immergaz EOLO STAR 24 3 E cu termostat de ambient AVANSA 2003TX montata acum 2 luni.Temperatura apei din calorifere a fost setata la 60*C.Mergea max.10 min., timp in care se incalzea f. tare in camere si pornea dupa 3-4 ore, perioada in care se racea.Am redus temp.la 45*,merge mai mult timp, circa 30 min.,dar am cat de cat o temp. constanta in camere.Am procedat corect?

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii