Categorii
Intrebari de la cititori

Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?

Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?
Am o centrala termica din otel, cu combustibil solid (lemne, carbuni) fara gazeificare, instalatia din ppr si calorifere din otel. Care este temperatura optima a apei din cazan? Eu am folosit-o la max 80 grade. Poate afecta radiatoarele sau conductele din ppr?


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?

6 răspunsuri la “Care este temperatura optima de functionare a unei centrale termice?”

Maxim 70 de grade – in cazul pp cu cat creste temperatura peste temperatura recomandata de producator scade durata de viata a conductei!

Daca instalatia de calorifere este realizata bine ar tebui sa functioneze optim intre 60 fi 70 de grade.Termometrul indica bine?
Nici la 80 de grade nu este o problema,insa riscati, la o asemenea temperatura sa va provocati arsuri daca atingeti caloriferele.

Ppr-ul ptr instalatii termice (daca asa v-ati montat)rezista la 90-95 grade celsius,si nu te arzi daca pui mana pe el (are certificat de agremaent tehnic).
T

Temperatura optima (fiecare cazan cu specificatiile lui)70-90 grade ptr randament,protectie cazan,etc fiind fara gazeificare reglajele ti le face si te instruieste un meserias si oricum la 80 gr pe centrala – la calorifer e pe la 60 depinde de lungimea tevii de transport ,izolarea,si altele.

Am o casa cu o suprafata totala de 150mp de citi kw trebuie sa pun centrala pe gaz in condesare?mentionez ca parterul am incalzire in pardoseala si etajul calorifere

Am o c.t. immergaz EOLO STAR 24 3 E cu termostat de ambient AVANSA 2003TX montata acum 2 luni.Temperatura apei din calorifere a fost setata la 60*C.Mergea max.10 min., timp in care se incalzea f. tare in camere si pornea dupa 3-4 ore, perioada in care se racea.Am redus temp.la 45*,merge mai mult timp, circa 30 min.,dar am cat de cat o temp. constanta in camere.Am procedat corect?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *