Categorii
Intrebari de la cititori

Ce este indicat pentru trotuarele din jurul casei? Beton, pavaj…

Ce este indicat pentru trotuare in jurul casei? pavaj, beton sau placi din beton.


Intrebare de la Nutu, pe adresa redactiei: Ce este indicat pentru trotuarele din jurul casei? Beton, pavaj…

12 răspunsuri la “Ce este indicat pentru trotuarele din jurul casei? Beton, pavaj…”

Daca aveti trotuarul se poate pune si gresie de exterior sunt diferite modele si rezista mai bine in timp pentru ca este prinsa cu un strat de adeziv.
Cu stima

este indicat ce va mai place sau depinde de cati bani aveti!!!Eu daca as avea bani as turna beton armat si peste as pune piatra cubica!!!Sunt frumoase si pavajele dar daca nu este beton sub ele, va creste iarba,buruieni printre dale!!!

Va spun din experienta proprie ca ama turnat beton pe o latura a casei si, desi casa este izolata cu polistiren de 10 (si EPS mare) pe la partea inferioara, unde betonul atinge casa (sau fundatia casei) s-a observat anul acesta igrasie. Cred ca betonul absoarbe apa, transmite frigul (nu e bun izolator termic) si asta favorizeaza aparitia mucegaiului. Mai vad urme de umezeala (inca nu e mucegai) pe la colturile camerei, unde sunt stalpii de beton (cu toata izolatia lor cu polistiren) atunci cand se incalzeste camera dupa o perioada neincalzita.
Acum eu as izola cumva trotuarul de casa, poate cu polistiren extrudat, poate cu altceva, nu stiu. Rog specialistii in domeniu sa ne dea idei.

Toate sunt bune daca respecti proiectul,depinde ce iti place?Pt Robert:cine ti-a facut casa si trotuarele?daca aveai un proiect al casei vedeai ca sub trotuare trebuia sa pui un strat de cel putin 10 cm de pietris,la fel si sub casa[placa de parter],iar intre trotuar si casa trobuie sa ai o izolatie cu bitum,iar sub zidaria de parter,izolatie .Umezeala de la colturi,dupa o perioada neincalzita, apare din alte motive,pe acest forum sunt multi ingineri care pot spune o parere?…Dar daca nu vrei sa construiesti?…probabil nu-i intereseaza astfel de discutii.Daca respectai proiectul, umezeala nu trebuie sa apara,daca ai respectat,este o gresala de proiectare.Relatii: vilmacomp1969@yahoo.com

O buna compactare, facuta cu simt de raspundere. Apoi ce spune proiectul. Daca vrei altceva intreaba proiectantul, nu constructorul.

Maistru Marian
0747.87.88.12
foreman_construct_building@yahoo.com

CONSTRUIM IN IASI SI IN ZONELE LIMITROFE

Polistirenul nu face si hidroizolatie.Trebie pus obligatoriu o membrana hidroizolanta-functie de buget…la temelia casei.

Raspuns adresat domnului Robert si tuturor celor interesati,
Pentru impermeabilizarea suprafetelor construite din beton, ciment puteti folosi produse nanotehnologice din gama SurfaPore.
Impermeabilizarea va avea ca efect eliminarea uneia din principalele cauze ale infiltratiilor si ale aparitiei mucegaiului. Solutiile sunt ideale si pentru protectia si impermeabilizarea pavelelor, dalelor, pietrei naturale s.a.
De asemenea, includerea in ciment, la turnare, a unui aditiv nanotehnologic (SurfaMix C) va reduce cu pana la 70% absorbtia apei.
In ce priveste termoizolarea, se pot lua in calcul solutii alternative ale termosistemelor clasice, cum ar fi vopselele nanotehnologice termoizolante.
Pentru mai multe detalii, accesati inano.ro.

Bună! Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat? Am pus pavaj în jurul casei și din pavaj iese un fel de sare, care se urca și pe fundația casei.

Ptr dnul/dna CORDOS: sarea nu urca, ci apa; sarea este ceea ce ramane pe zidarie dupa ce se retrage apa; daca totul vine de jos in sus nu poate veni decat din doua cauze: [1] s-a ridicat panza freatica – de exemplu, daca in vecinatate se construiesc blocuri care fractureaza, cu fundatiile lor traseele anterioare de drenaj subteran; [2] s-a spart o teava de evacuare ape uzate. Oricum, cereti expertiza specialist – inginer constructor.

Buna ziua,
Cu cateva luni in urma am contractat o casa cu un dezvoltator. Au inceput lucrarile, dar mie mi se pare ca nu toate lucrurile sunt in ordine. Am cerut proiectul in ideea de a putea vedea, pe masura priceperii mele, daca lucrarea urmeaza pasii proiectului. Mi s-a spus ca ei nu il au si ca oricum nu imi pot da un document al lor. Oare au dreptate?
Multumesc.

Pentru Mariana . Sint obligati sa-ti dea proiectul caci este al tau nu al lor. cind cumperi casa ea vine cu un proiect iar daca nu vor sa ti-l dea mergi la OPC. Eu in locul tau as angaja un diriginte de santier sa supervizeze lucrarile.Costurile sint infime raportat la valoarea casei.

Raspunsul e simplu. Apa urca prin pereti pentru ca nu este lasata sa se evapore de trotuarul de garda. Faceti la fel ca cei din tarile care au ingineri adevarati: Puneti pietris in jurul casei in loc de „beton si izolatii” care blocheaza evaporarea apei in atmosfera.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *