Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri instalatie incalzire centrala pe lemne pt 300 mp

Cit m-ar costa o instalatie completa de incalzire centrala pe lemne pt o susrafata de 300 m patrati?


Intrebare de la Ciobanu, pe adresa redactiei: Costuri instalatie incalzire centrala pe lemne pt 300 mp.

8 răspunsuri la “Costuri instalatie incalzire centrala pe lemne pt 300 mp”

Buna ziua,

Din pacate nu se poate face o oferta in acesta situatie.
E ca si cum ati merge la un targ auto si ati spune ca vrei o masina, si atat (fara sa spuneti daca e masina camion, duba, autoturism : cu 2 sau 4 sau 5 usi, ce motor, ce culoare, cu incalzire/fara incalzire in scaune, cu clima sau climatronic, cati bani aveti disponibili, etc.

Cam asa e si la instalatii : cate nivele, cate camere, ce suprafete au camerele, in ce zona geografica se afla casa, incalzire in pardoseala (cu termostate de ambianta pe fiecare zona sau fara, cu debitmetre pe fiecare circuit sau fara), incalzire in pereti, in plinta cu radiatoare (fonta, aluminiu, otel) (ce inaltimi sa aiba radiatoarele), teava sa fie ascunsa sau aparent, din ce material e teava (cupru, Pex, PPr), cu aport la incalzire de la soare sau nu, cate circuite (2,3,4), se doreste boiler sau nu, boiler cu dubla serpentina (adica legat si la panouri solare), CT pe lemne simpla sau pe gazeifiere, cu vas de acumulare (puffer) sau nu, automatizare simpla sau BMS?

Din pacate toate cele de mai sus pot face dintr-o instalatie simpla sa zicem 10.000 euro sa ajunga si la 30,000 euro. Exact ca la o masina.

Cel mai bine va faceti un proiect (aici va putem ajuta noi, acesta fiind obiectul nostru de activitate), altfel, fiecare meserias va face o oferta pe ce crede el, iar d-voastra veti compara mere cu pere, adica doar pretul, care daca nu sunteti pe domeniul nu e sigur ca reflecta realitatea cu privire la cea mai buna varianta/oferta d.p.d.v. tehnico-economic.

Cu stima,
Paul Goron
0745 / 090.451
qfgproiectgmail.com

Buna ziua D-nle Marin,
Din pacate si la proiect e cam aceeiasi discutie.
Ar trebui sa stiu ce fel de incalzire doriti (radiatoare, pardoseala), cate bai sunt si cum sunt amplasate, se doresc si retele exteriaore (fara bransamente, acolo nu ma bag), se doreste si o ventilatie cu recuperare de caldura (toata lumea izoleaza bine casa, o inchid ermetic cu geamuri termopane, si dupa aia se vaita ca e umezeala si le curge apa pe geamuri, nu erua prosti batranii nostri care lasau o conducta de canalizare din beci pana deasupra casei pt a primenii aerul in casa).
Ma mai intereseaza si localitatea de unde sunteti, am o tacaneala cu a mai merge pe santiere, deci trebuie prinse in cost si acele costuri. Eu fiind din Brasov.
Pretul e aproximativ 250 euro (fara a fi inclus si transportul), dar trebuie discutat pe marginea celor de mai sus.
Mai jos aveti datele mele de contact.

Cu stima,
ing. Paul Goron
0745 / 090.451
qfgproiect@gmail.com

Buna ziua!
Ce inseamna automatizare BMS?
Si inca o intrebare putin off-topic: Se poate pune termostat de ambient in fiecare camera? acele termostate la calorifer sunt bune? Cam in jurul a ce pret se invart?
Tot respectul pt dl Goron si alti ca dansul care raspund pe forum si ne lumineaza pe multi.

Buna ziua,
BMS – building management system. Adica un fel de computer care poate sa gestioneze instalatia (sau toate instalatiilr din casa : lumina, jaluzele, video, etc) in functie de senzori de temperatura (interiori, exteriori, conducte tur/retur, boiler) fucntionare in cascada a cazanelor, gestionare panouri solare/pompe de caldura/CT comb. solid, pompe, vane cu 3 cai, etc.

Da, se poate pune cate un termostat de camera in fiecare incapere, dar costa. Trebuie pus distribuitor pe nivel.
Fiecare camera legata la un circuit din distribuitor.
Pe fiecare robinet din distribuitor se va monta un servomotor.
Servomotorul se va lega la termostatul de camera.
Cel mai simplu este sa punem o pompa pe fiecare nivel, iar in camere sa punem robineti cu cap termostatat.

Pretul termostatelor difera f mult. In functie de producator, daca vreti din plastic alb sau aluminiu (adica design), exista si capete termostatate digitale.
Dati pe goaaagal capete termostatate si o sa gasiti si preturi si modele.

Cu stima,
Paul Goron
0745 / 090.451
qfgproiect@gmail.com

buna ziua am si eu o intrebare cat mar costa o incalzire in pardoseala? tinand cont ca am o casa cu 2 dormitoare, o bae, o bucatarie si sufragerie. multumesc

Pentru a incalzi o vila de 300mp , ce centrala recomandati ( lemne , peleti , curent , mixta ) , pentru a se mentine o temperatura de 23 grade ? Va rog sa aveti in vedere confortul alimentarii ,puterea centralei si costul caldurii pe iarna.

Buna ziua
As dori sa ma ajute si pe mine cineva cu o andrumare pentru o casa cu 100 mp din cărămida poroterm si izolata cu o medie de analtimea a camerelor de 2,30 , 6 camere ,de câți kw ar fi nevoie sa aibe centrală si cat ar costa aproximativ materialele,centrală,calorifere si instalația pe cupru.
Va multumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *