Categorii
Stiri

Creditul ipotecar in lei a ajuns la acelasi pret cu cel in valuta

O veste buna pentru romanii care doresc sa-si cumpere o casa. La inceputul acestui an, dupa mai bine de 10 ani in care creditele ipotecare in valuta erau mai accesibile, datorita dobanzilor mai scazute, creditele ipotecare in lei le-au egalat la pret.


Practic, acum este pare a fi momentul prielnic pentru cei care doresc sa-si refinanteze creditul ipotecar in euro cu unul in lei sau sa-si cumpere o locuinta noua. Dobanzile la lei au scazut la un minim istoric pe piata interbancara, acesta fiind motivul principal de scadere a dobanzilor pentru creditele ipotecare in lei. Si daca la inceputul anului trecut rata unui credit ipotecar in lei era cu pana la 30% mai mare decat echivalentul sau in valuta, in prezent lucrurile stau diferit: costul unui credit ipotecar in valuta nationala fiind de 5,7%, in timp ce costul unui credit ipotecar in euro este de 5,9%.

2 răspunsuri la “Creditul ipotecar in lei a ajuns la acelasi pret cu cel in valuta”

Doamna de creditele ipotecare nu se pot bucura toti in aceeasi masura,nu sunt pentru toti romanii numai pentru o anumita categorie CEI CU BANI MULTI,e trist sa vezi ca tinerii nostri nu-si pot cumpara o locuinta a lor, fiindca au un salar minim pe economie si ca nici o banca nu se uita la ei,asta e democratia,cine are,are cine nu rabda….
Cu stima

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *