Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Creditul ipotecar in lei a ajuns la acelasi pret cu cel in valuta


O veste buna pentru romanii care doresc sa-si cumpere o casa. La inceputul acestui an, dupa mai bine de 10 ani in care creditele ipotecare in valuta erau mai accesibile, datorita dobanzilor mai scazute, creditele ipotecare in lei le-au egalat la pret.


Practic, acum este pare a fi momentul prielnic pentru cei care doresc sa-si refinanteze creditul ipotecar in euro cu unul in lei sau sa-si cumpere o locuinta noua. Dobanzile la lei au scazut la un minim istoric pe piata interbancara, acesta fiind motivul principal de scadere a dobanzilor pentru creditele ipotecare in lei. Si daca la inceputul anului trecut rata unui credit ipotecar in lei era cu pana la 30% mai mare decat echivalentul sau in valuta, in prezent lucrurile stau diferit: costul unui credit ipotecar in valuta nationala fiind de 5,7%, in timp ce costul unui credit ipotecar in euro este de 5,9%.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

CasaTaMultVisata in ianuarie 21st, 2014

Ne bucuram si speram sa mai scada dobanziile.

Mihai Lazar in ianuarie 22nd, 2014

Doamna de creditele ipotecare nu se pot bucura toti in aceeasi masura,nu sunt pentru toti romanii numai pentru o anumita categorie CEI CU BANI MULTI,e trist sa vezi ca tinerii nostri nu-si pot cumpara o locuinta a lor, fiindca au un salar minim pe economie si ca nici o banca nu se uita la ei,asta e democratia,cine are,are cine nu rabda….
Cu stima

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii