Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Gradina

Creeaza o gradina din PET-uri reciclate – FOTO si VIDEO

gradina de plante aromate suspendata din peturi de plastic reciclate

In general, PET-urile se recicleaza, deoarece procesul lor de degradare poate dura sute de ani, astfel incat nu este indicat sa fie depuse intr-o groapa de gunoi. Totusi, in marea lor majoritate, aceste PET-uri sunt spalate bine si ajung sa serveasca acelasi scop, respectiv de recipient pentru o bautura ori pentru o solutie.


In cazul in care ai adunat in casa peste zece asemenea recipiente, nu le arunca! Alege sa faci ceva constructiv, benefic si frumos, ce va duce nu doar la imbogatirea imaginii casei tale, ci si la imbunatatirea starii tale de sanatate, datorita oxigenului produs de plante!

O gradina cu design neobisnuit si atragator

Pentru a-ti crea o gradina suspendata nu ai nevoie neaparat de foarte mult spatiu. De fapt, nici macar nu trebuie sa locuiesti la casa pentru a-ti face acest obiect de decor! Este de ajuns sa ai un balcon in apartamentul in care stai si cateva PET-uri goale, pe care oricum nu le mai foloseai la altceva.

De asemenea, daca vrei un aranjament mai practic, poti face o gradina care sa se ude singura! Da, da, ai citit bine: sa se ude singura! Metoda pe care ti-o sugeram presupune folosirea unei sticle mari, de 2,5 litri, precum si a altor sase sticle mai mici (de cel mult un litru), taiate si gaurite pe laturi si a unui burete utilizat in calitate de tampon, care sa absoarba apa.

Cum realizezi o gradina suspendata din sticle de plastic

Pentru a realiza o astfel de gradina, vei avea nevoie de o pereche de foarfece, o masina de gaurit portabila, silicon transparent, o sticla mare, sase PET-uri mai mici, doi bureti de bucatarie si pamant pentru dezvoltarea plantelor. Si acum sa vedem care sunt pasii de urmat:

– Inainte de toate, umple sticla mare cu apa si pune-o la congelator peste noapte, pentru a o face mai usor de gaurit. Apoi da sase gauri de jur-imprejurul marginii sticlei, dupa care topeste gheata din PET cu ajutorul apei calde.

cultivare salata verde in gradina in peturi de plastic reciclate

– Taie cele sase PET-uri mai mici in jumatate, apoi decupeaza din jumatatea de sticla de plastic ramasa o limba, asa cum poti vedea in materialul video de mai jos.

– Adauga silicon la gatul sticlei mici si introdu-o intr-o gaura data in sticla mare. Repeta acelasi procedeu pentru toate cele sase recipiente mici.

– Taie un burete la o grosime de aproximativ un centimetru, apoi introdu-l prin fiecare sticla mica, in sticla mare, pentru a forma un tampon.

– Umple totul cu pamant, apoi toarna apa, dupa care inchide sticla mare cu un dop. Asteapta 24 de ore pentru ca solul sa absoarba apa, apoi pune seminte la alegere, cu plantele pe care vrei sa le ai.

Uda rasadurile din sticlele mici turnand periodic apa in sticla mare. Buretii plasati strategic vor trasporta necesarul de apa din sticla mare catre sticlele mici, iar plantele tale nu vor suferi niciodata de sete.

La final, vreau sa adaug ca poti crea mai multe astfel de obiecte, pe care sa le agati pe peretii balconului, in asa fel incat sa formezi o adevarata gradina verticala, in care poti cultiva plante aromate, flori decorative sau chiar unele legume. Desigur, pentru a nu te complica, poti taia pur si simplu in jumatate PET-urile folosite si poti pune pamant in ele, dupa care sa plantezi seminte la alegere. Aceste PET-uri pot fi apoi agatate de peretii balconului, in asa fel incat plantele sa creasca una in apropierea celeilalte.

Pentru mai multe idei de gradini realizate din sticle de plastic reciclate, suspendate sau nu, te invit sa te inspiri din galeria foto de mai jos.

3 răspunsuri la “Creeaza o gradina din PET-uri reciclate – FOTO si VIDEO”

Tot ce prezentati arata trist- ma refer la acest articol – , cu atata pamant nelucrat in Romania.

E trist, daca asa alegi sa vezi lucrurile. Poti oricand face parte dintre cei care fac ceva concret pentru a schimba aspectul si imaginea Romaniei. Fara suparare, dar nu putem astepta sa fie mereu altii cei care fac primul pas in acest sens.

Si apropo, ideea din articol cred ca este pentru balcoane si gradini mici, nu pentru suprafete mari de teren.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *