Categorii
Intrebari de la cititori

Culoare parchet si usi interior la tamplarie PVC alba

Ce culoare sa aleg pentru usile de interior si parchet daca am tamplarie PVC alba?


Multumesc.

Intrebare de la Ana, pe adresa redactiei: Culoare parchet si usi interior la tamplarie PVC alba.

4 răspunsuri la “Culoare parchet si usi interior la tamplarie PVC alba”

Tamplaria alba e foarte usor de asortat, spre deosebire de cea colorata. Dar, in principiu, este indicat sa alegi si usile interioare in aceeasi nuanta.

Iar parchetul poate fi orice culoare iti place, dar trebuie sa tii cont de stilul de amenajare al casei si de dimensiunile incaperilor. Nu este indicat sa alegi un parchet inchis la culoare intr-o casa sau intr-un apartament intunecos si mic. Nu mai spun ca un parchet de culoare inchisa e mai pretentios din punctul de vedere al intretinerii.

Salut!

De acord cu Irina. Imi permit sa vin cu o completare: daca vei alege usi de culoare alba (care cred ca sunt si cele mai frumoase), alege si plintele de culoare alba, indiferent de nuanta parchetului. O sa vezi cat de frumos contureaza incaperea. Dar incearca sa alegi plinte late, nu inguste, ca cele obisnuite, din plastic. Stiu ca exista plinte albe, late, de vreo 10-15 cm, confectionate din acelasi material din care se fac baghetele decorative care se aplica la imbinarea peretilor cu tavanul.

multumesc pt sugestii. eu m-am „documentat” pe internet si in majoritatea cazurilor am vazut utilizate contraste in amenajari , adica tamplarie alba si usi/parchet de culoare inchisa. dar prefer sa merg pe culori deschise.

Da, asa e, Ana. Gasesti multe imagini cu contrastele despre care vorbesti. Dar eu stiu ca, in principiu, tamplaria ferestrelor si a usilor trebuie sa fie in aceeasi nuanta, avand si rol de contur al casei. Poti adauga oricand contraste cu ajutorul celorlalte elemente decorative. Consider ca o baza neutra (parchet, usi, tamplarie etc.) este mai usor de asortat cu piesele de mobilier si accesoriile. Iar in timp, poti schimba cu usurinta paleta cromatica a incaperilor, inlocuind doar covorul, perdelele sau husa canapelei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *