Categorii
Descurca-te singur

Cum sa faci o masuta de cafea dintr-o usa veche

masuta vintage confectionata din usa veche

Ai o usa veche din lemn si vrei neaparat sa o schimbi? Nicio problema! Mergi la magazin si iti cumperi o usa noua, pe care un mester ti-o va monta rapid. Dar ce faci cu usa cea veche? Cel mai simplu raspuns ar fi: o arunci la gunoi! Sau o tai in bucati si o folosesti pe post de lemne de foc, pentru soba cea noua ori la un gratar sau chiar pentru un foc de tabara, in gradina din spatele casei.


Exista insa si modalitati prin care ii poti da usii tale vechi un scop cu mult mai nobil decat acela de a fi aruncata la gunoi sau pe foc. Cand vine vorba de reciclarea si reutilizarea obiectelor scoase din uz, ideile sunt multe, care mai de care mai creative. De pilda, ti-ai imaginat vreodata ca poti face din usa veche o masuta de cafea handmade de toata frumusetea?

Nu e nevoie de reconditionare

Cand te gandesti la o masuta de cafea, iti vine in minte automat un obiect de dimensiuni medii, din lemn lacuit, care sa arate nou-nout. Insa specialistii sustin ca, pentru a transforma o usa veche intr-o masuta vintage handmade, nu este necesar sa reconditionezi ori sa lacuiesti lemnul.

Asadar, poti lasa usa in starea in care este sau, daca vrei sa-i aduci o imbunatatire, o poti vopsi intr-o alta culoare, care sa se potriveasca perfect cu celelalte obiecte pe care le ai in incapere. Daca nu ai talent la tamplarie, e mai bine sa chemi un mester care va pune in aplicare noul tau proiect. Mesterul va taia usa in trei bucati, obtinand trei placi diferite de lemn – una mai mare, care va deveni apoi blatul mesei, si doua mai mici si egale, care vor fi transformate in picioarele ei.

Apoi va fixa placile de lemn cu niste nituri, iar dedesubt poate adauga o bucata de placaj, pentru a face un compartiment de depozitare in interiorul mesei. Acolo iti poti tine cartile sau poti amplasa obiecte decorative (pernute decorative, eventual cu fete crosetate, sau cosuri din rachita). Deasupra mesei poti pastra un ghiveci cu flori, o vaza sau o tava cu cesti de cafea. De asemenea, poti ruga mesterul sa monteze la picioarele mesei patru roti, in asa fel incat lemnul si placajul sa nu atinga parchetul ori covorul si sa poti muta mult mai usor masuta pentru cafea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *