Categorii
Descurca-te singur

Cum sa faci o veioza vintage decorata cu nasturi

abajur lampadar vintage handmade decorat cu nasturiTe-ai saturat de veioza ta veche si lipsita de culoare? Iti doresti o veioza vintage, unica, de care sa fii mandra? Ei bine, iti propunem o modalitate simpla si ieftina prin care iti poti crea un obiect decorativ aparte, care va fi laudat de toti cei care trec pragul casei tale.


Multe persoane au in casa corpuri de iluminat (lampadare, aplice etc.) pe care nu le mai expun, din cauza faptului ca acestea s-au invechit si culoarea initiala a abajurului s-a sters cu trecerea timpului. Din cauza luminii, abajurul lampilor mai vechi isi pierde din culoare, ajungand chiar sa aiba unele pete, astfel ca proprietarii le considera uzate si, de cele mai multe ori, vor sa le arunce la gunoi, gandindu-se sa-si achizitioneze altele noi.

Un corp de iluminat vintage cu o investitie minima

Pentru a-i reda stralucirea abajurului corpului de iluminat vechi si a crea un joc fascinat de umbre pe perete, seara cand vrei sa citesti, nu iti trebuie foarte multe elemente. Singurele lucruri de care ai nevoie sunt nasturi de diferite culori si marimi (aproximativ 50 de nasturi), precum si ata de culoarea abajurului si ac de cusut. Scoate abajurul si incepe sa cosi nasturii, unul cate unul, de jur-imprejurul acestuia, la distante relativ egale. Nu te ingrijora daca nu reusesti sa creezi un model perfect – de fapt, efectul s-ar putea sa fie mai spectaculos daca nasturii sunt dispusi asimetric. Ideea este sa schimbi complet aspectul exterior al abajurului.

La final, monteaza la loc abajurul si aprinde veioza, pentru a vedea jocul de umbre creat de nasturii aplicati de tine. Vei fi surprinsa de efectele de lumina, dar si de noul aspect al vechii veioze. Mai mult, toti cei care te vor vizita, te vor lauda pentru ingeniozitatea si creativitatea de care ai dat dovada, fara a sesiza faptul ca veioza este una veche. S-ar putea chiar sa te intrebe de unde ai achizitionat un astfel de obiect decorativ modern! Poti proceda similar cu fiecare veioza din casa, in cazul in care ai mai multe si chiar le poti decora cu diverse alte maruntisuri: margele, scoici, pietricele colorate, flori crosetate etc.

surse foto: teacheristatales.blogspot.com, deezkatz.blogspot.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *