Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum trebuie sa fac pivnita daca panza freatica este la 6 metri?


Buna ziua,
As vrea sa fac o pivnita langa casa (constructia casei incepe in primavara), panza freatica este la aproximativ 6m. Ce trebuie respectat la constructia ei pentru ca mi-o doresc foarte mult.
Va multumesc,


Intrebare de la Irina, pe adresa redactiei: Cum trebuie sa fac pivnita daca panza freatica este la 6 metri?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Mihai Lazar in ianuarie 12th, 2014

Panza freatica nu este fixa ,depinde de ploile care cad, in unii ani cu ploi abundente nivelul poate creste pana la un metru de la nivelul solului,pentru a nu avea probleme cu infiltratiile trebuie facuta o izolatie ca la carte.
Cu stima Mihai Lazar

CasaTaMultVisata in ianuarie 12th, 2014

Colegul are dreptate. Daca realizezi izolatia corespunzator nu aveti treaba cu panza freatica si nu ba intereseaza ca e la 6 m sau la 1 m . Spor la treaba.

Petrescu Vasilica in ianuarie 13th, 2014

Pentru a nu avea niciodata probleme cu panza freatica, hidroizolati pivnita pe toate laturile. Daca nu ati inceput executia casei, va recomand sa studiati si varianta cu executarea pivnitei sub casa(subsol partial), posibil sa va coste mai putin.
Succes, V. Petrescu

diguta gheoeghe in ianuarie 13th, 2014

poate sa fie pinza si la un metru construiti pivnita dar folositi ;RADIX; este un liant care se baga in beton si nu veti avea nici o picatura de apa va garantez firma constructi 0733739838

Filip in ianuarie 14th, 2014

Subscriu tot ce au mentionat colegii de mai sus. In completare as veni cu un drenaj de jur imprejur colectat intr-o fantana oarba + o pompa sumersibila cu plutitor care sa scoata apa
Respect

ConstruireaCasei.wordpress.com in ianuarie 14th, 2014

Ma aflu exact in aceeasi situatie. Constructie in Bragadiru, IF, panza freatica la 6m. Subsol la -1,8m CTN si rampa beton la -3,6m CTN. Toate sub casa. Hidroizolatie exterioara (amorsa bituminoasa + carton bituminos), tub de drenaj perimetral cu panta de 1% si put absorbant. Indiferent de ploi, totul e uscat.

Mult succes!

Dinu Stahl in aprilie 12th, 2014

Din propria mea experienta va dau un sfat care la mine la tara a fost salvator.La metoda specialistilor nu renuntati bineinteles.Sfatul meu este unul banal dar cu rezultate sigure.
In cel mai lateral loc din fundatia pivnitei faceti un lacas mai adanc de circa un metru.In el montati ca mine o pompa submersibila cu flotor de auto amorsare(costa 120 lei).La pompa montati un furtun de 1/2 tol pe care il scoateti afara din pivita in gradina.
Apa de infiltratie care este inevitabila la ploi lungi va intra la lacasul in care este pompa si aceasta cand flotorul se va rica ,va porni si va scoate plusul de apa afara.
Asa am rezolvat la casa de la tara si „strainasul”din Bucuresti a facut ca acum toti vecinii si-au pus pompe si nu mai scot zeci de galeti.
Va urez sa va bucurati de casa , Dinu

mihaela in august 20th, 2014

Am o casa din caramida cu fundatie foarte joasa ,peretii sunt infiltratii cu apa pana la 50 cm ,nu am mucegai doar peretii sunt umezi si imi pica vopseaua,va rog solutii,multumesc.

virgil fizesan in august 22nd, 2015

Daca casa nu e construita folositi la fundatie si in podeaua pivnitei beton hidrofobizat si a-ti rezolvat problema .Eventual in jurul fundatiei pe o latime de 30 cm puneti piatra sortata sau sparta mare ca nucile si in apropiere de canalizare colectati eventuala apa si o duceti in canalizare.

Cristian in februarie 22nd, 2017

Buna ziua,
As vrea sa fac un beci sub casa (constructia casei incepe in primavara), si apa subterana a fost gasita la 4.2m de cota terenului natural, in timpul forajului facut pentru studiul geo. Ce trebuie respectat la constructia beciului, sau si implicit a fundatiei casei?
Va multumesc,

ATX in februarie 22nd, 2017

As dori sa aflu si eu care sunt produsele de hidrofobizare existente pe piata noastra si la ce preturi. Eu am gasit pe web solutii care se aplica pe peretele de beton – nu ma intereseaza.
Am gasit produsul PROTECT HCS, care se pune direct in beton, dar n-am nicio idee de pret.

Multumesc pentru raspunsuri.

Daniel in octombrie 18th, 2017

ATX ce fel de solutii hidrofobizare a=ti gasit de dat pe pereti si pe ce site?
Multumesc si astept rasp dvs.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii