Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Descurca-te singur

Idei creative pentru noptiera din dormitor – IMAGINI

etajera suspendata perete noptiera pat dormitor

Alunga monotonia din decorul dormitorului tau, schimband noptiera din setul standard de mobilier cu una creata chiar de tine din diverse obiecte vechi pe care le ai prin casa.


Din dorinta de a avea un dormitor perfect, majoritatea oamenilor aleg sa cumpere noptiere asortate patului. Dar unele dintre ultimele tendinte in materie de amenajari interioare dicteaza asocierea pieselor de mobilier provenite din stiluri diferite, pentru a crea decoruri unice, care sa reflecte cat mai fidel personalitatea proprietarului locuintei. Iar noptierele confectionate din materiale ce difera de restul mobilierului te pot ajuta sa obtii un dormitor fara pereche.

Asa cum in domeniul modei s-a renuntat de ani buni la regula ce impunea asortarea obligatorie a posetei cu pantofii si cureaua, si in domeniul amenajarilor interioare nu mai este obligatoriu sa alegem piese de mobilier provenite din aceeasi colectie si realizate din acelasi tip de material, in nuante identice si cu aceeasi linie de design. Astazi, poti alatura cu usurinta o canapea cu design modern unui fotoliu rustic, din impletitura de rattan si unei masute de cafea cu blat de sticla.

Asadar, daca vrei sa ai un dormitor neobisnuit, uita de noptierele clasice, acele dulapioare cu sau fara sertar, perfect asortate patului tau si cauta prin casa sau prin podul bunicii obiecte vechi pe care le poti transforma in noptiere noi. Cufere vechi, scarite din lemn, butoaie mici, tabureti, cutii sau paleti din lemn – oricare dintre ele poate deveni piesa de mobilier pe care sa-ti pastrezi, pe timpul noptii, cartea preferata, ochelarii de lectura, telefonul sau un pahar cu apa, inlocuind cu brio banala noptiera din setul standard de dormitor.

Unele modele sunt foarte usor de adaptat. Cum ar fi, de pilda, scarile din lemn, valizele, cuferele sau geamantanele vechi. Nu trebuie decat sa le faci loc la capul patului si sa aranjezi pe ele obiectele care stii ca-ti sunt folositoare seara, la culcare. O scarita veche din lemn poate fi revopsita sau poate fi folosita in starea in care a fost gasita, chiar si cu vopseaua sarita pe alocuri, in functie de preferintele tale si de imaginea de ansamblu a dormitorului.

E momentul sa subliniez faptul ca noptiera poate fi asortata cu perdelele, draperiile, covorul, tamplaria ferestrelor, cu cuvertura si pernutele decorative de pe pat sau cu ramele tablourilor de pe perete. Nimic nu te obliga sa te dai peste cap incercand sa asortezi noptiera cu patul sau cu dulapul de haine din dormitor.

Daca dormitorul tau este mic si nu dispui de suficient spatiu in lateralele patului pentru cele doua noptiere, poti improviza unele in miniatura, fixate pe perete. In acest scop poti folosi rafturi vechi, bucati de scandura reconditionate, cosuri impletite, ladite sau cutii din lemn, pe care trebuie doar sa le fixezi bine pe perete, deasupra patului. Pana si cel mai mic raft iti poate servi pe post de suport pentru diverse obiecte pe care vrei sa le ai la indemana pe timpul noptii.

Mai multe idei de confectionare a unei noptiere noi din obiecte vechi gasesti in galeria foto de mai jos. Sper sa-ti placa la fel de mult cat mi-au placut si mie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *