Categorii
Intrebari de la cititori

In proiectul casei sunt 29 stalpi de 25/25 cm. Sunt prea multi?

Vreau sa construiesc o casa 13/10 m parter si etaj in proiect sunt 29 stalpi 25/25 cm. Sunt prea multi? Fierul beton ce diametru ar trebui sa aiba in acest caz? Va rog sa ma ajutati.


Intrebare de la Venera, pe adresa redactiei: In proiectul casei sunt 29 stalpi de 25/25 cm. Sunt prea multi?

6 răspunsuri la “In proiectul casei sunt 29 stalpi de 25/25 cm. Sunt prea multi?”

Buna ziua Dna Venera.
Nu sunt prea multi stalpi. Stalpii se pun de catre inginerul care a calculat rezistenta si a intocmit P.TH. Numarul stalpiilor depinde de studiu Geo , natura terenului , seismitate , regimul de inaltime, etc ……….
Va sfatuiesc sa se respecte acel proiect daca doriti sa aveti o casa trainica si rezistenta, nu ascultati si nu plecati urechea la vorba „merge si asa” respectati acel proiect.
Pentru oferta de pret si executia lucrarii va rugam sa ne contactati, noi va stam la dispozitie cu incredere.

Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”

0767954857 0742756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Fara dorinta de a contrazice pe cineva dar, intr-adevar pare o densitate sporita de stalpi. Insa, daca designul casei impune este posibil sa fie necesari. Cat despre dimensiunea fierului, iarasi depinde de multi factori (regimul de inltime, incarcarile constructiei, deschideri, zona unde se va construi, …) V-as putea spune o parere dupa cunoasterea acestor aspecte.

Mult succes!

P.S. Dupa configuratia stalpilor intuiesc a fi vorba de un arhitect din scoala veche.

Buna ziua,d-na Venera
Pentru un raspuns corect la intrebarea dvs., mai trebuie sa dati niste informatii referitoare la regimul de inaltime al cladirii, zona unde se amplaseaza constructia pentru ca functie de zona seismica difera si armatura din elementele de beton. Daca in planuri aveti stalpi cu dimensiunea de 25×25 cm, deduc ca structura de rezistenta este alcatuita din zidarie portanta consolidata cu stalpisori(samburi) si centuri din beton armat.
Daca cereti informatii despre diametrul armaturii din stalpi inseamna ca nu aveti un proiect de rezistenta de executie ci numai unul de arhitectura.
Va sfatuiesc sa va intocmiti un proiect de rezistenta cu detalii de executie intocmit de un inginer constructor proiectant.
Pentru intocmirea unui proiect de rezistenta pe baza proiectului de arhitectura, va stau la dispozitie si ma puteti contacta la tel. 0748217654 si adresa email:proiectpetrescu@yahoo.com

dupa cum au rasp si domni tb respectat proiectul intocmai multi se iau dupa parerile altora care spun k dc atitia sau de ce fier de atata cel mai bn respectati proiectul si nu veti avea probleme 0733739838

CRED CA TREBUIE SAMI SCHIMB OCHELARII, NU VAD SA MAI CITESC BINE,DOAMNE MARE E GRADINA TA……

Daca se proiecta structura de rezistenta cu 15 stalpi ce 40×40 cm ati fi fost multumita?, Respectati proiectul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *