Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzire prin pardoseala cu o centrala pe lemne?

Cu o centrala cu functionare pe lemn se poate realiza incalzirea in pardosea? multumesc, la multi ani 2014.


Intrebare de la iosif, pe adresa redactiei: Incalzire prin pardoseala cu o centrala pe lemne?

2 răspunsuri la “Incalzire prin pardoseala cu o centrala pe lemne?”

Desigur, orice centrala este potrvita pentru incalzirea in pardoseala. Elementul cheie este pufferul. Apoi automatizarea centralei. S-a scris destul de bine despre aceste doua aspecte pe aici. Mult succes!

Buna ziua,
Si, la multi bani.

Da, se poate face instalatie de incalzire in pardoseala cu orice fel de CT, chiar si pe lemne.
Solutia ideala este sa puneti distribuitoare pentru circuitele de pardoseala, iar aceste distribuitoare sa fie cu vana de amestec si cu pompa proprie de circulatie (ideal ar fi sa aiba si debitmetre sau reglaj pe fiecare circuit in functie de un termostat de camera, aici discutam si de costuri).
Solutia mai simpla, nu la fel de eficienta este sa mergeti tot pe distribuitoare cu pompa proprie, dar montat (pe iesirea colectorului, adica pe retur) un robinet cu cap termostatic.
O solutie si mai ieftina, mai ales in situatia in care aveti radiatoare in instalatie, si vreti incalzire in pardoseala doar in baie (adica un circuit) se va monta un ansamblu de robineti tur si retur pe circuit. Pe robinetul de tur se va monta un cap termostatic cu comanda la distanta (adica sonda, care se va monta pe teava de retur in pardoseala), sau se poate achizitiona o asemena ghidusie de la cei care vand Oventrop (Combo-Box se numeste).

Cu stima,
Paul Goron
0745 / 090.451
qfgproiect@gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *