Categorii
Intrebari de la cititori

Paratrasnet din teava de cupru. Credeti ca functioneaza?

Ce parere aveti despre teava de cupru folosita ca paratrasnet?
De ceva vreme sunt interesat de achizitionarea sau crearea unui sistem de paratrasnet. Intrucat firmele din domeniu ofera produse la preturi incepand de la 1000 euro si care pot ajunge si la 3000 si care prin sistemul PDA atrag fulgerele (asa am inteles eu), lucru care nu stiu cat de bune este, m-am gandit ca ar fi mai ieftin si probabil destul de eficient crearea unui paratrasnet „simplu” gen tija Franklin.


Ce ziceti de ideea crearii unui paratrasnet din teava de cupru pt instalatii? Cuprul este cel mai bun conductor electric, deci s-ar preta. Dar oare capteaza fulgerele in fata acoperisului tip Lindab si a casei? Varful sa fie tot cupru sau inox?

Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Paratrasnet din teava de cupru. Credeti ca functioneaza?

3 răspunsuri la “Paratrasnet din teava de cupru. Credeti ca functioneaza?”

Raspunsul nostru este urmatorul:
Un paratrasnet PDA nu atrage fulgerul direct. Avantajul unu paratrasnet cu amorsare:
-manopera si timp de pune in opera mai mic decat la cel clasic
-dezavantajul ar fi ca montajul trebuie realizat pe o tija de minim 2 m deasupra coamei.

Preturile incep de la 350 Euro + TVA, la 1000 de Euro in functie de raza de protectie este deja o instalatie destul de complexa.

Daca optati pe tije de cupru trebuie sa aveti in vedere ca tija trebuie sa aiba minim 1,5 m trebuie creata o retea de conductoare care merg pe toata forma acoperisului. Minim doua coborari sau chiar patru deorece sistemul clasic foloseste efectul de cusca Faraday.

Paratrasnet din teava de cupru pentru instalatii, nu va recomand deorece intensitatea unui fulger este foarte mare vorbim de valori de ordinul a 20 000 amperi si tensiuni de aproximativ 100 milioane de volti.

Maftei Barnea George
CPT PROTECTION SRL
paratrasnet-cpt.ro
office@paratrasnet-cpt.ro

MOFTUL CU PARATRASNETUL E UN MOFT PENTRU CEI CU BANI MULTI,A APARUT DE VREO DOI TREI ANI ,MA INTREB CATI DIN BUNICII SAU STRABUNICII NOSTRI AU MURIT IN CASA DE TRASNET ? EU CRED CA NICI UNUL .
Cu stima

In locul tau as opta pentru un sistem de Paratrasnet confecționat din Bronz , deoarece Bronzul este un material foarte bun purtător de electricitate , si are o rigiditate mare fata de cupru , din pacate in comerț se găsește foarte greu acest sistem de Paratrasnet , unele sisteme sunt din metal si cromate in culoare galbena , unde duce in eroare consumatorul . Din punctul meu de vedere acest sistem te poate ajunge la un cost rezonabil . Paratrasnetul nu a fost inventat degeaba , el previne , eventuale pericole , cauzate de natura prin trăsnet . Este adevărat ca incendiile cauzate de trăsnet , sau alte neplăceri sunt mai rar întâlnite , dar de ce sa nu previnem acestea, sau chiar putem evita pierderi de Vieți , pierderi materiale , etc . Eu recomand tuturor Paratrasnetul

Stima

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *