Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pentru o livada de ciresi: la ce distanta se planteaza si ce soi e mai bun la campie?


Ce trebuie stiut cand vrei sa infintezi o livada de ciresi pe o suprafata de 1-2 ha? Care este soiul cel mai indicat pt zona de campie (langa Timisoara) si care este cel mai productiv soi? Ce distanta se lasa intre pomi la plantare?


Intrebare de la Gim, pe adresa redactiei: Pentru o livada de ciresi la ce distanta se planteaza si ce soi e mai bun la campie?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Irina in ianuarie 10th, 2014

Buna ziua!

Nu stiu sa va dau prea multe detalii despre infiintarea unei plantatii de ciresi, dar stiu sigur ca distanta dintre randuri trebuie sa fie de 5-6 metri, iar distanta dintre doi pomi pe rand trebuie sa fie de 3-4 metri. Oricum, distanta exacta se stabileste si in functie de soiul pomului, fiecare soi avand caracteristici proprii de dezvoltare: anvergura coroanei, dimensiunea si modul de ramificare a radacinilor etc.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii