Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Descurca-te singur

Rafturi, dulapuri sau fotolii vintage din valize si geamantane vechi – 17 IMAGINI

etajere vintage din geamantane si valize vechiCand vezi un geamantan sau o valiza veche si ponosita din lemn, nu te gandesti decat sa le duci mai repede la gunoi. Totusi, unele persoane apreciaza aspectul vintage al obiectelor de decor, iar noi iti putem schimba punctul de vedere, facandu-te sa nu arunci astfel de obiecte care nu sunt deloc scumpe, dar din care poti face lucruri absolut extraordinare.


Daca ai prin casa valize si geamantane vechi, le poti reconditiona si transforma in obiecte decorative la care cu siguranta nu te-ai gandit pana acum. De exemplu, poti transforma o valiza din lemn intr-un fotoliu unicat, cu sezut si spatar tapitate. Trebuie doar s-o cureti bine, sa-i montezi niste picioare asortate si s-o capitonezi cu stofa de tapiterie. Daca nu esti foarte priceput, poti apela la ajutorul unui mester tapiter. Iar pentru a profita la maximum de utilitatea valizei, foloseste interiorul ei in calitate de spatiu de depozitare secret.

Creeaza piese de mobilier unicat din valize si geamantane vechi

Din mai multe geamantane sau valize, gasite prin casa sau prin talciocuri si targuri de vechituri, poti confectiona noptiere sau o comoda cu design vintage cu care sa-ti infrumusetezi dormitorul. Pentru a obtine o noptiera trebuie doar sa suprapui doua sau trei geamantane vechi, curatate si reconditionate, pe care le vei aseza la capul patului.

Pentru a realiza o comoda e nevoie de ceva mai multa munca si de cel putin 4-5 valize sau geamantane vechi, care vor avea rol de sertare. Trebuie, asadar, sa confectionezi o cutie din lemn care va fi scheletul viitoarei comode. Apoi, trebuie sa fixezi in interiorul carcasei rafturi din lemn, pe care vor fi fixate sertarele vintage.

Elemente decorative cu design deosebit pentru living

In eventualitatea in care iti doresti un obiect de dimensiuni mai mici, poti folosi o singura valiza, pentru a crea un minibar in care sa-ti tii bauturile. Poti fixa minibarul pe unul dintre peretii livingului, iar in completare, poti confectiona o masuta de cafea dintr-un geamantan vechi, reconditionat si dotat cu picioare sau cu roti in partea inferioara. Daca nu-ti plac masutele cu picioare, poti suprapune in fata canapelei doua sau trei geamantane uzate, de diferite dimensiuni si masa va fi gata.

Foarte frumoase, practice si utile mi se par si rafturile sau etajerele confectionate din jumatati de valize vechi. Acestea sunt potrivite atat pentru living, cat si pentru dormitor, baie, bucatarie sau hol.

Alte idei interesante

Nu in ultimul rand, poti transforma o veche valiza intr-un dulapior de medicamente pe care sa-l atarni in baie, intr-un patut vintage pentru catelul sau pisica ta, intr-o mini vitrina pentru farfuriile mostenite de la bunica, care sa-ti decoreze frumos bucataria sau intr-un suport pentru ghivecele de flori, in propriul balcon.

sursa foto: jerryinred.blogspot.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *