Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Sertare si dulapuri incastrate sub scara interioara sau in trepte – 15 IMAGINI

sertare depozitare sub scara interioara


Ne plangem mereu ca ne dorim mai mult spatiu de depozitare si cautam in permanenta idei pentru folosirea cat mai inventiva a putinului loc liber aflat la dispozitie, asa incat sa nu ne lovim prin casa de cate un dulap, o masa sau un birou asezat cat mai ingramadit? Chiar si cei care s-au mutat de la apartament la casa au uneori probleme cu organizarea spatiului, de cele mai multe ori din cauza ca imobilul nu a fost conceput din start de catre ei, ci a fost achizitionat la cheie. Cineva s-a gandit totusi la o solutie inedita de a beneficia de mai mult spatiu, idee pe care ti-o prezentam si tie, ca sa o pui in aplicare daca stai la casa cu etaj: sertarele incorporate in scari!

O prietena mi-a spus recent ca s-a mutat de la un apartament cu trei camere la o casa gata construita. Desigur, spatiul este considerabil mai mare, dar, chiar si asa, prietena mea se lamenteaza in mod constant ca nu are destul loc pentru toata mobila cumparata. Astfel, chiar si in cazul dublarii spatiului de locuit, unele persoane pot intampina probleme legate de organizarea spatiului din locuinta.

Ca si in cazul prietenei mele, multi altii aleg sa se mute la casa, preferabil cu un etaj, deci si cu mai multe camere. Odata cu mutatul dintr-un imobil in altul, oamenii prefera sa achizitioneze de multe ori si mobila noua sau, uneori, sunt nevoiti sa o faca de comanda, pentru ca mobila veche nu incape sau nu se potriveste cu aranjamentul camerelor din actuala locuinta.

Cum poti transforma scara interioara in spatiu de depozitare?

dulapuri culisante tip sertar vertical sub scara interioara

Una dintre ideile salvatoare, care va duce efectiv la deschiderea spatiului din noul imobil, poate fi incorporarea unor sertare sub scara sau in trepte. Da, da! Ai citit bine: in trepte sau sub scara interioara! Ei bine, daca ti-ai cumparat o casa cu etaj in care exista o scara din lemn, poti chema un mester, pe care sa-l rogi sa iti modifice structura, in asa fel incat treptele sa se comporte exact ca niste sertare!

Daca scara ta interioara este din beton, transformarea treptelor in sertare va fi imposibila sau pur si simplu nu va merita efortul si investitia. In acest caz poti ruga mesterul sa-ti proiecteze sertare si dulapuri de depozitare sub scara, cu acces din laterala ei. Te poti inspira din galeria foto de mai jos, unde gasesti imagini cu solutii ingenioase de transformare a scarii interioare in spatiu de depozitare pentru haine, incaltaminte, carti si alte obiecte.

In mod cert, schimbarea te va costa, insa este solutia ideala pentru a scapa de dulapurile masive nedorite care ocupa tot spatiul in aproape fiecare incapere. In orice caz, costurile s-ar putea sa fie chiar mai mici decat in cazul comandarii unor dulapuri din lemn! Mai mult, daca te gandesti sa te muti si vrei sa ridici o casa de la zero, poti porni la drum cu aceasta solutie in minte si nu vei mai fi nevoit sa faci eventuale modificari in structura scarilor mai tarziu.

In plus, macar o parte din hainele sau incaltamintea de care ai nevoie iti va fi mai la indemana, iar economia in ceea ce priveste spatiul va fi una vizibila. De asemenea, orice vizitator care iti va trece pragul va fi impresionat de simplitatea si ingeniozitatea acestei idei. Astfel, chiar daca vei fi nevoit sa cumperi si dulapuri, vei avea macar un subiect extrem de interesant de conversatie cu prietenii sau rudele care te vor vizita!

3 răspunsuri la “Sertare si dulapuri incastrate sub scara interioara sau in trepte – 15 IMAGINI”

Unde gasim o firma care sa faca o astfel de amenajare a spatiului de sub scara interioara?

Buna, Mihaela!

Cred ca majoritatea companiilor specializae in proiectarea si producerea mobilierului la comanda pote realiza o astfel de lucrare in baza unor imagini. Desigur ca anumite lucrari cer utilizarea lemnului masiv, ceea ce poate complica putin lucrurile, intrucat cred ca in zilele noastre este destul de dificil sa dai de un tamplar talentat, serios si care sa lucreze doar cu lemn bine uscat si de calitate. Plus ca mobilierul din lemn este mai costisitor decat cel din pal, mdf sau alte materiale moderne similare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *