Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Solutii de optimizare a spatiului intr-o garsoniera mica de 30 mp

idei izolare pat dormitor garsoniera mica open space 30 mp

La fel ca apartamentele sau casele, si garsonierele pot fi mai mari sau mai mici, iar cei 30 mp ai garsonierei din articolul de astazi o incadreaza in categoria celor de suprafata medie.


Chiar si cea mai mica locuinta trebuie impartita astfel incat sa ofere cel putin urmatoarele: un spatiu destinat odihnei si relaxarii, unul dedicat prepararii mancarii si o baie. Iar daca folosim putinul spatiu disponibil cat mai ergonomic cu putinta, putem gasi loc si pentru un birou, un loc de servit masa si chiar pentru mai multe spatii de depozitare a obiectelor personale.

Garsoniera despre care vreau sa-ti vorbesc astazi are doar 30 mp si apartine unei studente, Alyssa, din orasul american New Haven, Connecticut. Tanara a reusit sa o amenajeze astfel incat garsoniera sa-i satisfaca toate nevoile unui trai confortabil, ramanand in acelasi timp o locuinta luminoasa si aerisita.

In primul rand, pentru a nu scapa de senzatia de inghesuiala pe care o resimti adesea in garsonierele decomandate, Alyssa a decis sa renunte la majoritatea peretilor despartitori din locuinta. Astfel ca acum toate zonele de activitate ocupa un open space cochet si tineresc.

Cu ajutorul unei biblioteci care a capatat si rol de paravan despartitor a reusit sa mascheze patul amplasat intr-un colt al camerei. In acest fel tanara proprietara se poate bucura de un somn confortabil, intr-un pat adevarat, iar canapeaua extensibila este folosita doar in momentele de relaxare din fata televizorului.

Bucataria dotata cu strictul necesar (aragaz, chiuveta, dulapuri depozitare etc.) a fost amenajata intr-o nisa. Spatiul deosebit de ingust al nisei n-a permis si amenajarea unui loc de luat masa in interiorul bucatariei, asa ca acesta a fost mutat in permimetrul camerei, sub forma unei mini insule de bucatarie portabile, pe care Alyssa o foloseste si pe post de birou de studiu.

Albul, albastru si culoarea lemnului natur sunt culorile de baza folosite in amenajarea garsonierei. Astfel, albul tavanelor ajuta la reflectarea luminii naturale, lemnul natur este prezent in parchetul cu care a fost placata pardoseala, in mobilierul din bucatarie si in alte cateva piese de mobilier, iar culoarea albastra, folosita in mai multe nuante, se regaseste in draperii, covor, lenjeria patului, abajurul lampadarului din livingul micut etc.

3 răspunsuri la “Solutii de optimizare a spatiului intr-o garsoniera mica de 30 mp”

interesante modelele…..dar ce preturi aveti pt amenajarea garsonierelor Cf1?

frumoase modelele, as vrea sa va intreb pentru o garsoniera de 29m care ar fii pretul pentru amenajarea ei ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *