Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare Descurca-te singur

Vaze decorative handmade din sticle goale – IMAGINI

vaze handmade din sticle de vin goalePare o idee cu un usor iz de kitsch, insa, cand vei vedea produsul final, iti vei da seama ca nu este bine sa ai prejudecati. Cele mai simple obiecte decorative pot avea un impact vizual extrem de puternic. Astfel, pentru a crea o vaza pentru o singura floare (dat fiind faptul ca sticlele au gatul subtire, nu e indicat sa pui mai multe fire), nu ai nevoie decat de cateva materiale.


In primul rand, ai nevoie de un recipient, fie el din plastic, fie din sticla. Acel recipient trebuie spalat si uscat bine. Apoi, ai nevoie de o pensula ingusta, adeziv, aproximativ doi metri de franghie de grosime medie sau mica, vopsea (de diferite culori) care sa poata fi aplicata pe plastic, banda adeziva sau scotch, cativa nasturi si adeziv.

Cum transformi un recipient din sticla intr-o vaza de flori

In cazul in care decizi sa-ti creezi vaza dintr-un recipient din sticla, iti trebuie franghia, adezivul si nasturii sau vreun alt element ce urmează a fi aplicat la final (poti folosi flori din materiale textile, pene, paiete – cam orice iti trece prin minte). Mai intai, lipeste un capat al franghiei pe baza sticlei, iar apoi incepe sa o infasori pana la varf, unde vei lipi si celalalt capat. Dupa ce adezivul s-a uscat si franghia a ramas lipita de recipient, poti aplica nasturii in diverse modele. Franghia poate fi in orice culoare iti doresti, la fel ca si nasturii si restul materialelor decorative.

Cum decorezi un recipient din plastic

In acest caz, vei avea nevoie de pensula, vopsea si banda adeziva. Primul pas este sa lipesti banda adeziva de jur-imprejurul PET-ului, avand grija sa lasi spatii intre fasiile de banda, pentru ca straturile de culoare sa alterneze cu cele transparente (acolo unde se vede plasticul PET-ului). E mai de efect sa creezi un model cat mai aerisit – eventual sa folosesti banda adeziva mai lata, iar spatiile lasate goale sa fie ceva mai mici decat fasiile de banda. Pare o contradictie ceea ce am spus, dar efectul final il obtii astfel: cu o vopsea colorata vei umple spatiile transparente ale PET-ului (cele ramase goale, fara banda). Dupa uscarea vopselei, nu mai trebuie decat sa indepartezi banda adeziva de pe recipient.

Acum vei avea o vaza handmade pentru o floare, care se va potrivi oriunde in locuinta, in special pe birou sau pe masuta de cafea din living. Retine: in recipientul din sticla poti pune flori mai mari, deoarece acesta va putea sustine fara probleme greutatea lor. In cel din plastic este indicat sa pui numai o floare de mici dimensiuni, pentru a nu te trezi cu vaza rasturnata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *