Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Accente rustice in amenajarea unui dormitor modern

idee amenajare dormitor rustic

Paradoxal, unul dintre cele mai moderne stiluri de amenajari interioare este stilul rustic. Aerul invechit al finisajelor, pieselor de mobilier si decoratiunilor specifice stilului rustic transforma interioarele moderne in spatii pline de caldura si confort.


Despre adaugarea unor accente rustice in amenajarea unui living modern poti citi mai multe aici. Astazi vreau sa-ti vorbesc despre amenajarea dormitoarelor moderne imbogatite cu elemente decorative rustice.

Pentru ca este camera destinata somnului si odihnei, dormitorul rezoneaza excelent cu finisajele si decoratiunile rustice care imbie la relaxare si destindere, datorita culorilor si texturii lor. In galeria foto de mai jos vei gasi o colectie de imagini care demonstreaza acest lucru.

Elemente decorative rustice in amenajarea dormitoarelor moderne

Stilul rustic are mai multe fatete sau moduri de abordare. Acesta poate fi de inspiratie vintage, shabby chic, cu caracter industrial dur, cu elemente inspirate de natura sau sa exprime feminitate si romantism. Diferenta este data de finisajele si decoratiunile pe care le alegem si de nuanta acestora.

Lemnul este cel mai important element decorativ asociat cu stilul rustic. Il putem introduce in decorul dormitorului in multiple variante: in placarea pardoselii sub forma unei dusumele din lemn masiv, in finisarea peretilor, in decorul tavanului sau sub forma pieselor de mobilier si a micilor accesorii.

Dormitoarele amenajate la mansarda, cu tavane inalte, sunt contextul ideal pentru montarea unor grinzi din lemn masiv. Realizate din lemn brut, cu aspect nefinisat, acestea vor sublinia supletea pieselor de mobilier cu design modern.

accente rustice perete placat cu lemn dormitor modern

Daca dormitorul tau nu este foarte mare, ar fi indicat sa eviti placarea tuturor peretilor cu lambriu de lemn. Pentru a obtine un accent rustic cu impact decorativ spectaculos este suficient sa imbraci cu lemn peretele de la capul patului. O solutie la indemana oricui este parchetul laminat cu care poti placa peretele de deasupra tabliei patului si chiar tavanul.

Pentru o nota rustica vintage industriala poti folosi paleti din lemn reciclati, dar asta implica multe ore de munca migaloasa. Este adevarat ca vei obtine un perete unic, decorat cu bucati de lemn cu aspect uzat.

Piatra naturala este un alt element specific stilului rustic cu care poti asezona decorul unui dormitor modern. Dar ai grija s-o aplici numai pe portiuni restranse, eventual pe unul dintre cei patru pereti, in calitate de accent decorativ. Utilizata in mod excesiv, iti va transforma dormitorul intr-o incapere sumbra si apasatoare. Mai multe exemple de folosire a pietrei naturale in amenajarea dormitoarelor moderne gasesti aici: Idei folosire piatra naturala in dormitoare moderne.

Si textilele din fibre naturale au un cuvant de spus in completarea unui decor rustic. Fie ca vorbim despre perdele si draperii, despre covorase, cuverturi, husele pernutelor decorative – singurele acceptate de stilul rustic sunt cele confectionate din fibre naturale: in, bumbac, lana, iuta (in cazul covoarelor). Toate acestea degaja caldura atat la propriu cat si la figurat. Nu pot sa nu subliniez faptul ca obiectele decorative crosetate manual din fibre naturale se numara printre tendintele vedeta ale anului 2014.

La final mai vreau sa adaug urmatoarele: daca iti place stilul rustic si vrei sa-l aduci in dormitorul tau sub diverse forme, nu uita de proportii. Oricare dintre elementele decorative mentionate mai sus poate deveni obositor si enervant, daca este folosit in exces, chiar daca prin natura lui imbie la liniste, odihna si caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *