Cea mai mare comunitate home & deco din Romania: Constructii - Amenajari
Adauga o intrebare
Ultimele intrebari
Firma sau specialist? Cauta lucrari aici
Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarii mici si inguste. Cum le amenajam – Idei si IMAGINI

idee amenajareloc de luat masa in bucatarie lunga si ingusta


Amenajarea unei bucatarii mici si inguste este un subiect la mare cautare. Si va ramane la fel, cat timp vor exista blocuri de apartamente si garsoniere prevazute cu bucatarii minuscule, multe cu suprafata de maximum sase metri patrati, pe care proprietarii incearca sa le amenajeze cat mai ergonomic cu putinta.

Cele mai afectate de dimensiunea bucatariilor cu adevarat mici si inguste sunt doamnele preocupate in primul rand de depozitarea tuturor vaselor si ustensilelor pentru gatit. Doamnelor, e momentul adevarului. Hai sa fim sincere si sa recunoastem ca desi ne dotam cu oale, cratite, boluri si castroane de toate culorile, formele si dimensiunile, folosim in mod constant doar vreo doua, trei cratite si cel mult doua tigai pentru prepararea mancarurilor. Si asta in timp ce dulapurile din bucatarie se incovoaie sub greutatea tuturor celorlalte ustensile si vase, pe care le scoatem doar o data sau de doua ori pe an, cu ocazia unor evenimente ce necesita multa bucatareala.

Asa ca, inainte de a proiecta mobila pentru o bucatarie mica, fa-ti timp si triaza vasele si ustensilele pentru gatit, pastrand doar piesele absolut indispensabile. In cazul meu, n-as renunta nici moarta la oala sub presiune, la cratita de culoare rosie cu strat antiaderent pe care o folosesc pentru prepararea ciorbelor, la tigaia teflonata cu capac din sticla si la setul de 3 craticioare din aluminiu cu strat antiaderent la interior. Buuuuun. Sa zicem ca trierea a avut loc. Urmatoarea etapa este depozitarea vaselor pe care le folosim foarte rar undeva in afara bucatariei. Poate fi o camara, o debara, un beci sau un dulap de pe balcon. Important este sa degajam cat mai mult viitoarele dulapuri.

Ei, acum ca ai ramas doar cu strictul necesar, te poti concentra asupra dulapurilor din ingusta si mica ta bucatarie. Poate nu te asteptai, dar cele mai potrivite modele de garnitura pentru bucatariile cu suprafata mica sunt garniturile pe colt sau in forma literei L. Bucatariile pe colt sunt ergonomice si compacte, oferindu-ti suficient spatiu de depozitare si ocupand totodata foarte putini metri patrati. Iar in cazul bucatariilor lungi si inguste, acest model de mobilier echilibreaza vizual interiorul, scurtand latura lunga a incaperii.

Un alt amanunt deloc neglijabil in amenajarea unui spatiu mic, in acest caz o bucatarie, este alegerea nuantelor pentru finisaje si mobilier. Asa cum stii deja, nuantele deschise contribuie la marirea vizuala a spatiului. Asadar, nu ezita sa folosesti mult alb, bej, crem, galben pal sau gri deschis. Daca esti o fire mai energica si nu te identifici cu o bucatarie alba, poti incerca un contrast dinamic: pereti de culoare rosie si mobila crem. Peretii rosii ii vor adauga profunzime, iar mobila crem va lasa senzatia de curatenie, inseninand incaperea.

Mai multe idei inspirate pentru amenajarea unei bucatarii mici si inguste gasesti in galeria foto de mai jos. Sper sa-ti fie utile.

Un răspuns la “Bucatarii mici si inguste. Cum le amenajam – Idei si IMAGINI”

buna ziua!
Doresc o mobila de bucatarie pe colt, la comanda, ptr un spatiu mic de ~ 1.20 – 1.30 si un corp separat in care sa incadrez masina de spalat rufe slim, format din rafturi. Imi doresc o mobila la un pret rezonabil ptr bucataria unei studente.
Va rog sa-mi dati un pret estimativ.
Va multumesc!
Ionica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *