Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

Cabana din lemn cu design extraterestru – IMAGINI

cabana lemn ufogel austria tirol iarna


Denumirea cabanei cu design futurist te poarta cu gandul spre un obiect extraterestru, aterizat in mijlocul naturii, intr-o localitate pitoreasca din regiunea austriaca Tirol, cu vedere spre crestele Alpilor austrieci.

UFOgel este o casuta din lemn cu suprafata de 45 mp, suspendata pe 6 piloni metalici tubulari, creatie a arhitectilor companiei germane Urlaubs Arhitektur, ce poate fi inchiriata de turistii veniti in zona. Inedita constructie ecologica a uimit prin forma sa neconventionala ce stimuleaza comunicarea cu mediul exterior, ferestrele casei oferind privelisti spectaculoase spre crestele muntilor din apropiere.

Inca de la exterior, casa cu alura extraterestra iese in evidenta, delimitandu-se vizibil de restul constructiilor din zona in care a fost ridicata. Chiar daca este construita din lemn, la fel ca celelalte case si pensiuni din imprejurimi, casa nu arata deloc ca o constructie obisnuita, din unele unghiuri asemanandu-se mai degraba cu un pentagon suspendat in aer. Peretii exteriori ai casutei UFOgel sunt imbracati in traditionalele sipci din lemn, cunoscute in tara noastra drept dranita sau sita.

Tot lemnul este vedeta constructiei rustice cu design futurist si la interior. Aici a fost folosit lambriu din lemn in nuante natur, finisat impecabil. Lemnul urmareste forma curbata a tavanului si peretilor interiori, facand imperceptibila trecerea de la un spatiu la altul. Cei 45 mp locuibili sunt impartiti mai multe zone de activitate: parterul fiind ocupat de living, bucatarie si locul de luat masa, iar la mini mansarda fiind amenajate zonele de odihna si baia.

cabana lemn exeterior imbracat in dranita scara acces ufogel munti austria tirol

De departe cea mai frumoasa gaselnita a echipei de arhitecti, semnatara proiectului inedit, este locul de relaxare din living, amplasat in fata unei ferestre uriase ce ofera superba priveliste spre Alpii austrieci. La nevoie, spatiul de relaxare poate deveni un extra spatiu de dormit.

Locul de luat masa poate deservi pana la 8 persoane si este amplasat fata in fata cu bucataria minimalista, dotata cu un set de dulapuri ergonomice aliniate la perete, o plita electrica si o chiuveta incastrate in blatul din inox. Intre bucatarie si locul de luat masa a fost montat un godin din fier forjat care completeaza imaginea rustica a constructiei , asigurand totodata si un plus de caldura in perioadele reci ale anului, pe langa incalzirea prin pardoseala cu care este prevazuta casa.

La nivelul superior, chiar deasupra bucatariei se afla dormitorul, dotat cu un imens pat matrimonial. Intr-un spatiu alaturat, ascuns dupa perdea, se gaseste un al doilea pat pentru doua persoane, proiectat fata in fata cu un dressing deschis, in care turistii isi pot depozita hainele.

Cum spuneam si mai devreme, tot la mansarda se afla si baia amenajata in cel mai minimalist stil cu putinta, dotata cu lavoar, wc si un dus turcesc. Si cabina de dus are o trasatura inedita: o fereastra, prin care poti admira cerul in timp ce faci baie.

Fiind o cabana turistica, si tu poti petrece un week end in casuta UFOgel. O noapte de cazare pentru doua persoane costa 120 Euro, iar pentru fiecare persoana in plus pretul va creste cu cate 25 Euro. Pe langa cazare, mai trebuie achitata taxa pentru curatenie, in valoare de 40 Euro. Ce zici, merita?

Sursa foto: ufogel.at

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *