Categorii
Misto, nu?

Canapeaua care se transforma in set de masa si scaune

canapea multifunctionala care se transforma in masa si tabureteDaca locuiesti intr-o garsoniera sau un apartament de mici dimensiuni, mai mult ca sigur te framanta problema lipsei de spatiu. Probabil ca iti doresti ca mobila sa nu-ti ocupe toata incaperea si esti in cautare de solutii ingenioase, care sa te ajute sa exploatezi cat mai bine putinul loc liber pe care il ai la dispozitie.


Un apartament (cu o camera sau doua) sub 50 de metri patrati sau o garsoniera vor avea mereu o problema, respectiv lipsa de spatiu. Acest lucru se va resimti cu atat mai mult cu cat in locuinta respectiva vor sta doua sau mai multe persoane. Cea mai buna metoda de a economisi spatiu este aceea de a-ti face mobila la comanda. Desi s-ar putea sa coste mai mult decat o piesa de mobilier fabricata in serie, vei putea beneficia de obiecte unice. Mai mult, poti comanda piese de mobilier multifunctionale, care sa imbine doua tipuri diferite de mobila.

O solutie: canapeaua-masa

Un exemplu elocvent de a economisi spatiul intr-o grasoniera sau intr-un apartament mic este canapeaua-masa sau canapeaua transformabila, creatie a designerului ucrainean Yulia Kononenko. Piesa de mobilier cu design inedit, inspirata din minimalismul japonez, este compusa dintr-o canapea tip sofa, de o persoana, ce poate fi transformata cu usurinta intr-un set de masa cu 3 taburete cu sezut moale. Canapeaua transformabila isi poate gasi locul in orice locuinta amenajata in stil modern, dar mai ales in garsonierele mici, tineresti.

Daca iti place ideea si stii ca o astfel de piesa de mobilier ti-ar prinde bine, comand-o la un atelier de mobila, dar nu inainte de a creiona schita modelului pe care-l vei solicita. Trebuie doar sa stabilesti dimensiunile viitoarei canapele transformabile, in functie de spatiul disponibil din casa ta si sa alegi culorile pernutelor ce vor compune sezutul canapelei si a taburetelor.

Principiul de creare a acestei piese de mobilier este unul simplu. Tamplarul iti va face, practic, o cutie din lemn cu capac (in genul lazilor vechi de zestre), in care va introduce trei taburete tapitate (sezutul canapelei) si trei perne decorative (spatarul). Cand vei deschide capacul, vei avea o canapea de mici dimensiuni, pe care se pot relaxa trei persoane.

Daca vei scoate taburetele si pernele din canapea si vei inchide capacul, te vei alege cu o masuta de cafea, in jurul careia pot sta mai mult de trei persoane. In lupta pentru spatiu, orice metru patrat conteaza iar tu, cu ajutorul acestei piese de mobilier, vei fi castigat deja in mod considerabil.

sursa foto: kononenkoid.com

4 răspunsuri la “Canapeaua care se transforma in set de masa si scaune”

Ideea e interesanta ….dar lateralele mesei nu se vad pe lateralele canapelei si masa are picioare ,canapeaua nu ….sant poze separate ??cu putin efort se pot rezolva si astea ,ar trebui lateralele introduse in canapea, taburetele cu piciare fixate in canapea iar masa ar fi ca in poza ..fara picioare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *