Categorii
Intrebari de la cititori

Cand merg prin casa mi se misca mobila si se aud toti pasii la parter

Buna ziua. Am si eu o problema cu casa, mai exact cu camerele de la etaj, care este facut din lemn, iar grinzile puse intre etaje cred ca sunt ori prea subtiri, ori sunt prea rare, deoarece atunci cand eu merg prin casa mi se misca mobila si se aud toti pasii la parter. Ce pot face in aceasta privinta?


Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Cand merg prin casa mi se misca mobila si se aud toti pasii la parter.

5 răspunsuri la “Cand merg prin casa mi se misca mobila si se aud toti pasii la parter”

Doamna Anca, cred ca sau folosit grinzi subtiri si la distante mari,singura solutie este sa desfaceti sa verificati si daca se confirma ceea ce am spus
trebuie consolidata placa cu alta grinzi,e deranj dar se poate cu putina munca.
Cu respect

D-le Mihai asa se construieste o casa ieftina,repede si buna.Eu cind merg la o lucrare nu ma intereseaza ce au facut ceilanti ma uit la ce fac eu(daca stiti ca exista perfectiune in natura sa-mi spuneti si mie).As dori sa vad o lucrare facuta de firma ta sau meseriasi(salaori)cu care lucrezi ca sa-ti arat 100 de defecte in 5 minute.ESTI BURICUL PAMINTULUI, RASPUNZI FARA SA INTRBI IN PREALABIL IN CE CONDITII SA EFECTUAT ACEEA LUCRARE.Alergi dupa lucrari ca un disperat.

grinzile sunt subdimensionate fata de deschiderea dintre reazeme; cu meseriasii cu care ati construit incercati varianta ”mester grinda”, ei ar trebui sa stie ce e aceea; e o consolidare suplimentara si nu trebuie sa stricati nimic…

Anca,exista un complex de solutii.
inlocuirea grinzilor existente, aste un proces dificil care peresupune dezafectarea temporara a casei,si necesitatea desfacerii placarii peretilorla imterior si la etaj si la parter.
presupun ca in spatiile mari, la camerele mai mari este mai pregnant procesul de lansare a plafonului de la parter.
solutia optima este urmatoarea:
-desfacerea rigipsului sau lambriul de pe tavanul parterului
-inserarea intre grinzile existente a altor grinzi din rasinoase cu dimensiuni corespunzatoare 18×14, 20×14
-completarea grinzilor existente pana la nivelul celor suplimentare(pentru a nu pierde din inaltimea camerei,grinzile pot ramane semiaparente, pot fi baituie, lacuite)
-remontarea plafonului de la parter, cu inserarea de vata minerala placi din bazalt, si baraj de vapori.
Daca se doreste si rezolvarea problemei transmiterii zgomotului intre etaje, e necesara demontarea dusumelei de la etaj, montarea pe grinzi a unei benzi din cauciuc, montarea unei dusumele nut-feder, numai in holtzsuruburi, si apoi montarea parchetului.
se poate monta o dusumea cu grosimea de 4 cm direct pe grinzi care va fi slefuita si lacuita.
Am efectuat acest gen de lucrari, care este totusi bine sa fie realizate de la inceput.
Mai este o solutie, pentru partea de living, daca spatiul este generos. Sa se monteze o grinda transversala, aparenta, cu sprijin pe doi stalpi intre care sa se creeze un spatiu cu rafturi atipice, pentru antichitati, carti, etc…sau un singur stalp, generos si bine finisat

Anca, daca doresti alte amanunte, imi poti trimite planurile parterului, pentru stabili concret solutia optima de rezolvare a problemelor, si a avea o imagine si destre solutia tehnica, dar si de costuri.
am mail perodicom@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *