Categorii
Intrebari de la cititori

Care sunt pasii pentru finisaje casa la rosu?

Buna ziua,
sunt intr-o mare dilema, trebuie sa incep etapa a doua la casa, tencuieli si finisaje.


Casa e la rosu, demisol, parter si etaj.
Planseul de la etaj este din grinzi de 20/20cm care nu vor fi la vedere.

Care este prima lucrare cu care se incepe?

– planseul?
– tencuiala pereti?
– sape?

Unii constructori imi spun ca ar trebui sa incep cu sapele – planseul – tencuiala pereti.

Altii, cu planseul – tencuiala pereti – sape.

Si o alta intrebare ar fi daca la parter, in sapa se pune plasa de Buzau:
izolatie – plasa Bz – sapa? mai trebuie si altceva?

Astept cu mult interes raspunsurile dv.stra si va multumesc din suflet pt. timpul daruit!

cu consideratie,

Intrebare de la Jeni, pe adresa redactiei: Care sunt pasii pentru finisaje casa la rosu?

5 răspunsuri la “Care sunt pasii pentru finisaje casa la rosu?”

Buna ziua doamna Jeni,ideal ar fi sa incepeti cu planseul,tencuiala pereti si la urma sapa.
Daca la parter izolatia se face in felul urmator= polistiren extrudat plasa de buzau de 4 mm,sapa. costan1968@yahoo.es

BUNA SEARA Ar trebui sa incepeti cu instalatiile electrice si sanitare.Ordinea operatiilor enumerate de dv nu conteaza, ci calitatea.Fiecare constructor are metodele lui. Personal incep cu tencuielile la tavane,apoi peretii,dupa aceea sapele,dar nici alta ordine nu e gresita.La parter polistirenul trebuia pus sub placa[cum cred ca este si in proiect ].Sapa nu se armeaza[daca aveti bani de cheltuit inutil]o puteti arma.Daca optati pt incalzire prin pardoseala ,unul dintre materialul folosit la executie este polistirenul extrudat.SPER CA V-AM FOST DE FOLOS. Pt mai multe relatii e-mail vilmacomp1969@yahoo.com STIMA

Armarea si izolatia se face cànd se toarnà placa peste fundatie,dacà nu a-ti fàcut izolatia in placà si aveti destul spatiu pànà la cota 0 puteti face o izolatie minimà de 2-3cm cu polistiren extrudat,dupà care se trag tuburile de scurgere,apa rece si apa caldà,tuburile instalatiei electrice dupà care se toarnà sapa.Avànd sapa deja fàcutà se poate trece la tencuirea peretilor si a tavanului…dacà nu turnati sapa prima datà o sà spargeti tuburile cu scara sau ce folositi d-strà la tencuire…spor la treabà.

De regulà armarea si izolatia se face in placà,dar dacà nu a-ti fàcut izolatia in placà se poate face o izolatie de 2-3 cm cu polistiren extrudat,dupà care se trag tuburile de apà rece,caldà si scurgerile,tuburile instalatiei electrice dupà care se toarnà sapa.Avànd sapa turnatà se poate pune o scarà sau ce doriti d-strà pentru tencuirea peretilor si a tavanului…spor la treabà

Buna ziua,

Primul lucru va trebui sa va ocupati de instalatii(tevile de la distribuitoare la radiatoare, cele de apa calda si apa rece in bai, instalatiile electrice). Eu la lucrarile mele prefer sa torn sapa care trebuie sa aiba minim 4 cm pentru a nu crapa. Inainte de turnarea sapei va trebui sa montati(daca este cazul) distribuitoarele-colecoare. Dupa turnarea sapei acest lucru este mult mai dificil. Optez pentru turnarea sapei prima data pentru a proteja tevile trase prin pardoseala. Nu am inteles exact de ce anume aveti nevoie la parter de plasa? Polistirenul e bine sa se foloseasca sub sapa flotanta, are rol atat de izolatie termica cat si fonica. In functie de bugetul pe care il detineti puteti folosi polistiren expandat(este mai ieftin) sau polistiren extrudat(putin mai scump). Mai exista si alte materiale termoizolante pe care le puteti folosi. De asemenea la fiecare nivel puteti folosi sub sapa materiale termoizolante.
Urmeaza apoi tencuielile si tavanele. La tencuieli aveti mare grija cum va executa lucrarea. Cu un dreptar de 2m, puteti verifica chiar dumneavoastra, daca tencuiala s-a facut bine(nu exista „valuri”) in special in zona plintelor. De asemenea la usi verificati cu dreptarul planeitatea peretilor. Daca vor tencuiala nu este executata corespunzator, in momentul in care veti monta parchetul sau tocurile la usa vor iesi la iveala aceste probleme. Nu va incredeti in asa-numitii „mesteri” care spun ca totul se repara in momentul cand trageti gletul. O abatere de mai mult de 1 mm gletul nu mai poate corecta, plus ca veti reduce considerabil cantitatea de glet. La fel si la tavane.
Daca doriti mai multe detalii puteti sa ma contactati pe e-mail la adresa constantin@solutiapotrivita.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *