Categorii
Proiecte de case inedite

Casa Nebuna din Vietnam – una dintre cele mai bizare constructii din intreaga lume – IMAGINI

neobisnuita casa nebuna in forma unui trunchi urias de copac din vietnam dalatO constructie suprarealista cu arhitectura unica, ce imbina elemente din operele artistilor Antoni Gaudi si Salvador Dali, dar si unele elemente intalnite in parcurile tematice Disney, atrage anual o sumedenie de turisti curiosi in orasul vietnamez Dalat.


Casa Nebuna, cum a fost supranumita constructia neobisnuita in forma unui trunchi urias de copac realizat din imbinarea mai multor elemente din fier si lemn, imbracate in beton, este de fapt un hotel, construit de catre arhitecta vietnameza Dang Viet Nga, o admiratoare impatimita a lucrarilor excentricului catalan Antoni Gaudi.

Constructia Casei Nebune a inceput in 1990 si a durat aproape 18 ani, din lipsa de fonduri. A fost o perioada in care bancile refuzau sa-i acorde credit pentru terminarea lucrarilor, moment in care tanara arhitecta a decis sa obtina fondurile necesare prin vanzarea de bilete la intrarea in curioasa constructie in stil expresionist. Si Comitetul Cetatenilor din orasul vietnamez Dalat s-a opus vehement ridicarii constructiei expresioniste, tocmai din cauza formei sale atipice. Cu toate acestea, Casa Nebuna a devenit un simbol al culturii pop, fiind mentionata intr-o multime de ghiduri turistice si devenind oficial una dintre cele mai bizare constructii din lume.

Astazi, hotelul fantezie in forma unui trunchi de copac masoara o suprafata locuibila totala de 1600 metri patrati, impartiti in 10 camere de oaspeti, amenajate tematic. Fiecare incapere din Casa Nebuna are o forma neregulata, fiind complet lipsita de unghiuri drepte si reprezinta un animal care la randul sau simbolizeaza o tara. De exemplu, camera tigrului, in coltul careia troneaza un semineu in forma unui tigru cu ochi rosii, reprezinta China. Iar camera vulturului, al carei semineu are forma unui imens ou de vultur, reprezinta America. Pe langa acestea, in hotelul neobisnuit mai sunt camera ursului, camera furnicar sau musuroi, camera cangurului si altele.

Scarile de acces, holurile, ferestrele, usile, tavanul, peretii sau pardoseala – toate amintesc de interiorul unui trunchi de copac urias, in care turistii isi pot petrece vacante de neuitat.

surse foto: crazyhouse.vn

3 răspunsuri la “Casa Nebuna din Vietnam – una dintre cele mai bizare constructii din intreaga lume – IMAGINI”

Doar 10 camere la 1600 mp construiti? N-as prea crede, mai ales ca din imagini o camera nu are mai mult de 30 mp. Or fi si holurile si altele dar totusi parca nu iese la socoteala…

DIN PACATE IN ALTE COLTURI ALE GLOBULUI PAMINTESC LUMEA NU ARE CE MINCA SAU SE MOARE PT O BANALA RACEALA SAU PT LIPSA MEDICAMENTELOR COPII CARE LE PLINGI DE MILA IAR ALTII CARE NU STIU CE SA MAI FACA CU BANII CONSTRUIESC ACESTE FANTOME PACAT .MA MIR CA BUNUL DZEU NE MAI SUPORTA ACESTE MAGARII

am vizitat-o si eu, dar nu m-a impresionat prea tare si mi s-a parut cam kitschoasa triptil.ro/casa-nebuna-din-vietnam/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *