Categorii
Proiecte de case inedite

Casa pe care o asamblezi cu o surubelnita in mai putin de doua ore – VIDEO

casa modulara prefabricata usor de asamblatDaca abilitatile tale de mesterit se limiteaza la folosirea unei surubelnite, aceasta este casa pe care cu siguranta o poti construi si tu in doar cateva ore.


In 2009, la insistentele fiicei sale de a merge intr-o excursie cu cortul, americanul Lawrence Drake a gasit solutia unui adapost mai sigur pentru campare, alaturi de un copil, inventand o rulota compacta, usor de asamblat.

In scurt timp, a realizat potentialul materialelor usoare folosite in constructia rulotei si a investit in productia in serie a panourilor Teal, concepute de aceasta data pentru constructia caselor modulare prefabricate.

Pentru asamblarea unei case din panouri Teal ai nevoie doar de o surubelnita cu cap in forma de cruce. Cea mai mica versiune a casei modulare prefabricate se asambleaza in doar 90 de minute, spune inventatorul panourilor, ce pot fi folosite si in constructia casutelor de gradina, a casutelor de joaca pentru copii, a casutelor de vacanta sau in constructia adaposturilor temporare de urgenta in zonele afectate de dezastre naturale. E important de mentionat faptul ca aceste constructii pot fi locuite doar in sezonul cald, nefiind dotate cu niciun fel de sistem de incalzire.

In functie de destinatia pe care o va avea constructia prefabricata, panourile pot fi simple sau prevazute cu un strat termoizolator din spuma poliuretanica si cu ferestre. Pretul unui panou modular se incadreaza intre 175 si 200 USD. Dimensiunile unei astfel de constructii pot varia, in functie de necesitatile fiecarui client.

Casele prefabricate se livreaza dezasamblate, in pachete compacte, acoperisul confectionat din supratenta fiind inclus in pret. Acesta poate fi inlocuit cu un acoperis mai solid, din tabla, de exemplu. Mobilierul, obiectele sanitare si alte accesorii compacte si ergonomice ce nu sunt incluse in pret, pot fi comandate separat.

Compania producatoare nu asigura si livrarea instalatiilor sanitare si electrice, acestea cazand exclusiv in grija proprietarului casei.

Dar, inainte de a comanda cea mai simplu de construit casa din lume, trebuie sa pregatesti o fundatie pe care o vei ridica, casa nefiind prevazuta cu niciun fel de pardoseala.

In filmul de mai jos poti vedea cat de simplu si de rapid se asambleaza o astfel de casa modulara, dar si imagini din interiorul ei.

Video: Cum asamblezi o casa cu o surubelnita in mai putin de doua ore:

sursa foto: tealinternational.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *