Categorii
Intrebari de la cititori

Castig confort termic daca izolez si peretii interiori? La exterior e polistiren de 5

Am izolat peretii exteriori la casa cu polistiren de 5 cm grosime. Vreau sa aflu daca izolez si peretii din interior, din partea de nord a casei, e bine pentru pereti si daca castig la confortul termic?
Va multumesc.


Intrebare de la ILEANA, pe adresa redactiei: Castig confort termic daca izolez si peretii interiori. La exterior e polistiren de 5.

2 răspunsuri la “Castig confort termic daca izolez si peretii interiori? La exterior e polistiren de 5”

Buna ziua!

Da, castigati confort termic

Polistiren de 8cm minim sau de 10cm va vor oferiun confort termic sporit.
Polistirenul trebuie lipit pe toata suprafata cu adeziv de perete pentru a nu lasa goluri care sa permita patrunderea aerului si formarea condensului ceea ce ar putea provoca igrasie sau mucegai.
Dupa ce efectuati lucrarea de termoizolatie interioara trebuia sa aveti grija la aerisire intrucat umezeala din interior )produsa din respiratie, atmosfera etc) nu mai poate fi absorbita in perete.
1. aeristi de 2/3 ori pe zi minim 20 minute
2. utilizati un aparat de absorbtie umezeala in cazul in care faceti o singura aerisire
3. Puteti efectua aerisire pe tamplaria termoizolanta a ferestrelor (PVC, lemn sau aluminiu), se gasesc de cumparat (Un exemplu: proconfort.ro/termopane/ventilatie-gecco/)

Cu stima

Costel D-R
inginer, specialist in ingineria materialelor

Salutare!

Haideti va rog sa recomandam Oamenilor si alte materiale mai performante,si sa terminam cu saracia aia de polistiren.Eu va Recomand Multipor de 100 mm grosime, pe aici prin vestul Europei Multipor este cel mai utilizat.Va doresc Spor la Lucru.Pa Pa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *