Categorii
Intrebari de la cititori

Ce autorizatii imi trebuie sa mai adaug o camera la casa?

Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare. Am cumparat o casa veche, deja construita insa as vrea sa mai adaug o camera (casa este in forma de L) exact in golul L-ului. Sper sa intelegeti ce ma straduiesc sa scriu. Ce autorizatii imi trebuie? Sau mai bine spus care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Multumesc anticipat!


Intrebare de la Cristea, pe adresa redactiei: Ce autorizatii imi trebuie sa mai adaug o camera la casa?

15 răspunsuri la “Ce autorizatii imi trebuie sa mai adaug o camera la casa?”

Buna ziua!

O intrebarea ar fi daca (si probabil asa este), prin aceasta adaugire se umbla si la vechea constructie (pereti comuni, strapungeri, modificare acoperis, …), atunci probabil veti solicita o autorizatie de extindere locuinta.

O astfel de solicitare se va face catre biroul de urbanism din cadrul primariei de care apartineti. Vi se va cere in primul rand sa solicitati un Certificat de Urbanism (pentru aceasta trebuie sa aveti actele de identitate si proprietate in copie si sa procurati de la OCPI judetean extrasul de carte funciara pentru informare precum si ortofotoplanul aferent).

Apoi, odata obtinut Certificatul de Urbanism (CU), vedeti ce impuneri sau posibilitati de extindere aveti. Puteti avea surpriza ca Regulamentul Local de Urbanism (RLU) sa nu va permita extindere din pricina unor indicatori POT, CUT.

Daca CU va permite extinderea, va trebui sa realizati un proiect pentru solicitarea eliberarii Autorizatiei de Constructie, insotit de o lista intreaga de avize de la diferite autoritati (electrica, gaze, apa, salubritate, telefonie si altele dupa caz).

Daca zona respectiva de teren nu este declarata „Curti Constructii” vi se va cere si sa socateti suprafata respectiva din Circuitul Agricol sau ce incadrare are in prezent.

Nu doresc sa va dezmagesc insa, din punct de vedere scriptic si legal e ca si cand ati construi o casa de la zero, ba poate chiar mai complicat avand in vedere ca va alipiti la o constructie existenta si inginerul proiectant sau structurist foarte probabil va va cere sa faceti o fundatie speciala.

Deci, stresul, timpul si banii cheltuiti pe hartogarie ar putea cantari mai mult decat constructia in sine!

Mult succes!

Buna ziua, Daca casa este in mediul rural scapi mult mai ieftin.Daca este in oras,tot ce se scrie mai sus este de facut. Pt inceput trebuie sa iei legatura cu un proiectant care iti va spune toti pasi pe care ii ai de urmat,sau sa iei legatura cu o firma de constructii care a mai facut astfel de lucrari.Casa care ai cumparat-o are proiect?Daca nu, ai niste variante de a scapa de cele enumarate mai sus.Pt mai multe relatii trebuiesc mai multe informatii:locatie,schita existenta a casei[de pe actul de cumparare],poze pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com.Stima

Dupa cum merge tara asta faceti-va camera si basta.Nu va mai trebuie nimic.Ce ARTOFOTOPLAN.Astia nu sunt normali.Citeste ce inseamna ORTOFOTOPLAN pe net si renunti la toate.Informatii de la Boc,primarul Clujului.Sa-l bata dumnezeu./

deci cum a ramas cu constructia??? deci poti sa adaugi o camera-anexa la o casa batraneasca fara sa schimbi structura acoperisului si sa nu umbli nici in fundatia existenta doar sa te alipesti de casa existenta???

Buna ziua. Vecinul meu construieste in baza unei autorizatii emise de primarie cu titlul de Extindere la constructia deja existenta. Va rog sa-mi definiti putin termenul Extindere in conditiile in care extinderea este la o distanta de 9 m de casa veche, are o lungime de vreo 20 de m si este la o distanta de 30cm fata de gardul meu, nu mi s-a cerut acordul, dimpotriva, eu l-am avertizat ca distanta este prea mica. Mai mult, la casa veche are o autorizatie de schimbare a destinatiei din locuinta in spatiu comercial si amplasarea de firma luminoasa. Sunt posibile toate acestea fara acordul vecinului?? ( casa mea veche are perete comun cu casa lui veche la care doreste sa-i schimbe destinatia).Multumesc

Buna ziua, am o casa la care vreau sa fac extindere si mansardare. Am obtinut autorizatia de constructie, dar din motive financiare as dori sa micsorez suprafata construita. Proiectantul mi-a spus ca daca se modifica suprafata si nu se mai respecta proiectul, trebuie intocmit un nou proiect si o noua Autorizatie de Constructie.Va rog frumos sa-mi spuneti daca la proiectul actual pot face o modificare(micsorare de spatiu) si sa-l utilizez fara a face un nou proiect. Multumesc si sarbatori fericite!

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti,…am o casa cu mansarda la strada,casa este construita la calcan cu vecinul de linga mine, pe portiunea din spatele casei am etaj( vine tot spate in spate cu vecinul din laterala) si acum as dori sa extind etajul, adica sa darim mansarda si sa fac o camera la etaj cum am in spatele casei etajul facut as dori sa vin si la fatada casei sa termin etajul deci am etaj pe spate si la fatada pod mansardat si doresc sa fac etaj si la fatada casei in loc de pod mansardat— casa fiind la calcan cu vecinul, bineinteles fara sa afectez constructia lui, ce trebuie facut in acest caz ?? Va rog mult sa-mi dati un sfat, dar urgent !

sper ca ati inteles…casa e facuta la strada cu garaj la subsol parter si mansarda ( la fatada casei ) si catre spatele casei am etaj numai jumatate din casa si acum doresc in loc de mansarda sa fac etaj sa extind etajul cum ar veni , constructia fiind la calcan cu vecinul…. adica si cea construita e la calcan ca asa a fost construita mai de mult si din cauza ca sunt parcele de cel mult 300m2 spatiul fiind mic fiecare a cautat sa foloseasca pamintul cit mai bine… cum pot rezolva ???? si daca s-ar putea fara interventia vecinului care a cumparat casa mai de curind ( comparativ cu mine care stau de cind m-am nascut cu parinti si bunicii tot aici nascuti ) si care stau izolati de vecini, nu vorbesc si nu ies din curte…!!!!

Am primit o camera si un hol mostenire. As dori sa ma extind si sa adaug un etaj. Actele sunt pe numele fratilor mei si al meu. Puteti sa na indrunati unde trebuie sa merg. Multumesc.

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca pt. renovarea acoperisului de bloc trebuie obtinuta autorizatia; de asemenea, as dori sa stiu care sunt obligatiile tuturor proprietarilor(de la etaje inferioare) in privinta renovarii, chiar daca acestia nu sunt afectati in mod direct de inundatii, cauzate de deterioararea acoperisului sau cum pot sa-i „oblig” sa participe financiar la renovarea acoperisului.

Buna ziua,locuiesc la casa in oras,casa are 12m /12m ,4 cam si o veranda in fata,iesirea din veranda are o terasa(balcon) 1,5/1,5m,as dori sa mai adaug 2m si sa o inchid (acoperis ,geamuri,izolatie etc.)as obtine veranda+terasa o cam cc13mp,as imparti-o in doua,o bucatarie si o baie.Va rog puteti sa imi spuneti daca trebuie autorizatie de constructie si ce mai trebuie.Multumesc.

BUNĂ ZIUA!am casa la partier de 78 metri pătrați plus terasa de 10 metri.As vrea sa construiesc mansarda cu 2 dormitoare și o baie întrebarea mea este:cât mar costa modificarea proiectului , actele, autorizatia și constructia în sine, aproximativ. O zi buna !

Buna ziua! Am cumparat o casa la tara in vaslui, casa e din lut, as vrea sa mai extind cu 2 metri (casa e de 11 m pe 6,50 si vreau sa o extind 11 m pe 8,50) imi trebuie proiect pentru cei 2 m? O zi buna!

Da trebuie proiect.
Se incepe de la C.U. pana la obtinerea Autorizatie de Construire.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane: 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro

Bună ziua.
Aș avea și eu o intrebare. Aș dori să construiesc o verandă in fața casei dar nu sunt proprietara ci moștenitoarea casei și a terenului, mai având incă o soră in viață. Trebuie să solicit aprobare pentru a executa proiectul? Si dacă da despre ce acte ar fi vorba? Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *