Categorii
Descurca-te singur

Cum faci o rama decorativa handmade din linguri de plastic

rama crizantema handmade pentru ceas perete din linguri plastic

Daca nu ai timp sa gatesti si comanzi des ciorbe de la firmele de catering, probabil ai adunat o rezerva consistenta de linguri de unica folosita. Adauga la ele mini-colectia de tacamuri ramasa de la ultima petrecere pe care ai organizat-o la birou si ai suficiente linguri cat sa-ti ajunga o viata intreaga… sau sa-ti faci o rama handmade deosebita pentru o oglinda sau un ceas de perete.


Dupa ce ai adunat (sau ai cumparat special pentru acest proiect) un numar considerabil de linguri din plastic, poti invata sa le reciclezi transformandu-le intr-un obiect decorativ unic.

Pentru confectionarea unei rame decorative handmade ai nevoie de:

– aproximativ 100-150 de linguri de unica folosinta;
– o foarfeca;
– o oglinda rotunda sau un ceas, ceva mai mare;
– adeziv;
– un tub (spray) cu vopsea in culoarea preferata de tine.

Iata cum poti transforma lingurile de plastic intr-o rama decorativa unicat:

Primul pas este sa tai capetele lingurilor (causurile), pentru ca le vei folosi doar pe acestea (cozile le poti recicla impreuna cu alte materiale din plastic pe care vrei sa le arunci). Dupa aceasta operatiune, vei lipi pe marginea oglinzii sau a ceasului un strat din bucati de lingura – una cate una, in asa fel incat sa creezi un model circular.

Cand se usuca adezivul, poti incepe sa lipesti al doilea strat de linguri, in spatele primului, astfel: fiecare nou capat de lingura sa vina intercalat intre altele doua din fata lui. Dupa acelasi procedeu poti atasa apoi un al treilea si al patrulea strat – de fapt, oricate doresti, in functie de cat de mare vrei sa iasa rama. Lingurile lipite in acest fel se aseamana cu inflorescenta unei crizanteme.

La final, foloseste spray-ul ca sa o vopsesti, nu inainte de a acoperi oglinda cu ceva, ca sa nu o murdaresti. E mai de efect daca incerci sa creezi un model in degrade: primul strat de linguri, cel de langa oglinda, sa aiba nuanta cea mai inchisa, iar celelalte – din ce in ce mai deschise. Vei obtine o rama handmade unicat, pe care o poti agata in living, in holul casei sau deasupra locului de luat masa din bucatarie si care cu siguranta va fi admirata de toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *