Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot zugravi peretii in living in functie de restul culorilor?

Buna ziua.
As vrea sa stiu cum pot zugravi peretii in living (situat spre sud): tamplaria este maro inchis (cred ca se numeste wenghe, canapeaua are tapiteria aceeasi culoare cu un model in patratele mici cu punctulete piersica-orange, oricum ceva suav, cald, deschis la culoare; draperiile sunt pe fond wenghe cu dungulite verticale crem (cafea cu lapte, deschis la culoare, perdeaua crem cu un model geometric delicat pe maro cu crem si covorul cafea cu lapte. Ar fi prea monoton totul daca as folosi pt pereti un crem (cafea cu lapte) foarte deschis, sau ar fi mai potrivit un galben-pai? Ce culoare ar trebui sa aiba parchetul si mobila?
Multumesc.


Intrebare de la Amalia, pe adresa redactiei: Cum pot zugravi peretii in living in functie de restul culorilor?

Un răspuns la “Cum pot zugravi peretii in living in functie de restul culorilor?”

Buna, Amalia!

Eu nu cred ca daca vei zugravi peretii din living intr-o nuanta din aceeasi paleta cromatica cu piesele de mobilier vei obtine o incapere monotona. Insa eu as alege o nuanta mai inchisa si mai bogata (ciocolata cu lapte, sa zicem), in locul banalului crem care se va si decolora in timp, devenind alb, daca e sa luam in calcul si pozitionarea sudica a livingului.

Si daca nu-ti surade ideea de maro ciocolatiu, poti alege un vernil, un ou de rata sau o nuanta de gri care se asorteaza foarte frumos cu nuantele de maro; griul si maroul fiind una dintre combinatiile cromatice in mare voga. Desigur ca poti zugravi doar unul dintre pereti intr-o culoare mai intensa, iar pe ceilalti ii poti imbraca intr-o nuanta pastel din aceeasi paleta cromatica.

In fond, e chestiune de gust. Asa ca numai tu stii care sunt nuantele care-ti plac si te incanta.

Mai jos vei gasi doua livinguri care ilustreaza cele spuse mai sus. Unul are peretii zugraviti intr-o nuanta bogata de ciocolata cu lapte, iar celelalt are peretii de culoare gri. Observa diferentele si modul de accesorizare a fiecaruia dintre ele.

4.bp.blogspot.com/-L6BWks0q9Ps/Tp-Kdu6TUKI/AAAAAAAADbI/gfecoVscCUE/s640/d8365d1168a3.jpg

mrpri. com/wp-content/uploads/2013/10/living-room-colors-brown-furniture-brown-living-room-decorating-ideas-for-small-room-home-interiors-hkzvob2l.jpg

Numai bine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *