Categorii
Intrebari de la cititori

Izolatie la interior. Pot placa vata minerala cu lambriu sau rigips?

Buna ziua,
am nevoie de cateva informatii si as fi foarte recunoscator celor care ma pot ajuta.
LAMBRIU VS RIGIPS
Am construit o casuta din lemn (osb) cu doua camere, la interior vreau sa izolez cu vata minerala de cel putin 10 cm grosime cu folie de aluminiu.
POT PLACA PESTE VATA DIRECT CU LAMBRIU SAU RIGIPS?
CE IMI RECOMANDATI PENTRU O IZOLATIE CAT MAI EFICIENTA SI UN COST MAI MIC?
Cu stima!


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Izolatie la interior. Pot placa vata minerala cu lambriu sau rigips?

5 răspunsuri la “Izolatie la interior. Pot placa vata minerala cu lambriu sau rigips?”

Domnul Andrei,daca faceti acea insailare tip x la vata,puteti folosi orice materiale doriti pentru inchidere pereti,rigips,osb,lambriu…
Cu stima

Mai vin si eu cu o intrebare. Cum e bine sa fie izolata o constructie din OSB? La interior cu vata sau la exterior cu polistiren?

De obicei la interior se pune vata, iar la exterior polistiren. Se poate sa fie si alte metode dar asta mi se pare cea mai practica.

Pentru o buna izolatie termica este indicat a se aplica pe exterior polistiren, iar la interior vata minerala bazaltica, placi.
La exterior prin aplicarea polistirenului in afara de izolatia termica se asigura si protectia peretilor de osb precum si o fatada corespunzatoare din punct de vedere estetic.
Pe aceasta fatada se pot aplica elemente decorative din lemn, care sa adapteze constructia la zona de munte daca este cazul.
La interior, se poate monta rigips, lambriu, dar si combinatii intre lambriu si rigips, ce dau peretilor o caracteristica aparte.
tel.0730147880, mail aduncaalex@gmail.com

Ce te faci daca interaxul grinzilor este de 70 cm iar vata bazaltica este de 50 cm? Sau daca interaxul este de 62,5 cm iar vata minerala e de 50 cm iar aia de sticla e de 60cm. Inseamna pierderi de materiale. Asta inseamna. In ce priveste finisajul, recoand cu caldura lambriul. Daca acesta se va dispune pe orizontala, nu va mai fi nevoie de caroiaj. Daca va fi dispus pe verticala, trebuie musai sa fie realizat un caroiaj.
Lambriu+bait+lac+manopera este mai ieftin decat rigips+glet+vopsea+manopera. Am dezvoltat pe acest site comparatia de costuri si va puteti inspira de acolo: lambriu vs. rigips.
In ce priveste mentenanta casei pe lambriu, aceasta este infinit mai mica si usoara. La 8 ani, va trebui sa inspectati grinzile din lemn din spatele finisajului. Imaginati-va ce inseamna asta pentru rigips….
Raportul cel mai bun al eficientei in costuri il presupune aplicarea intre grinzi a vatei de sticla de 10 cm grosime, insailata in X asa cum a spus un antescriitor iar la exterior, polistiren expandat grafitat de 10 cm grosime. NU numai ca este cel mai ieftin dar va va asigura si cea mai mica resursa energetica consumata peste iarna.
Spor!
Cu stima,
bsterea@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *