Categorii
Descurca-te singur

Obiecte decorative din capace metalice – IMAGINI

perete zona blat lucru bucatarie placat cu capace metaliceCapacele metalice de la sticlele de bere sau suc reprezinta un material perfect pentru a crea articole decorative. Aceasta deoarece ele sunt suficient de maleabile pentru a fi gaurite si pot fi lipite fara probleme. Mai mult, atrag privirea datorita culorilor vesele.


Obiectele decorative create din capace metalice reprezinta o chestiune de gust. In vreme ce unii le considera kitsch-uri, altii le vad ca obiecte amuzante sau placute, cu care iti poti delecta privirea in fiecare zi. Un exemplu este si cel al clopoteilor de vant din capace metalice. Pentru alte idei simpatice, citeste mai departe.

Rama de oglinda handmade decorata cu capace metalice

Pentru a crea o rama de oglinda inedita, vei avea nevoie de cateva capace, adeziv si o rama din lemn. Numarul capacelor necesare depinde de marimea ramei respective. In orice caz, nu strica sa ai cat mai multe la indemana, preferabil peste 100. Nu este nicio problema daca iti vor mai ramane cateva – le vei putea folosi pentru a crea un alt obiect decorativ handmade! Astfel, trebuie sa lipesti fiecare capac pe rama din lemn si apoi sa o lasi cateva ore pentru ca adezivul sa se usuce. Indicat este sa folosesti adeziv pentru lemn.

Suport pentru cani

Pe langa o rama amuzanta, din capacele metalice poti crea si suporturi pentru cani. Asadar, ai nevoie de 9 capace pentru fiecare astfel de obiect. Fiecare capac va fi gaurit, in asa fel incat sa poti trece prin el o bucata de sarma, pentru a le lega impreuna. La final, vei avea un suport metalic care iti va feri mobila de umezeala sau caldura bauturii din cana. In acest mod, iti vei proteja masa din bucatarie sau masuta de cafea din living, fara grija ca s-ar putea strica din cauza temperaturii lichidelor din pahare si cani.

blat inzidit placat cu capace metalice si acoperit cu vopsea epoxidica transparenta

Inlocuieste faianta din bucatarie cu mozaic din capace metalice

Ei bine, aceasta idee implica mai mult efort si cu siguranta mai mult deranj, dar rezultatul final merita efortul. Si daca vrei o bucatarie unica, acum o poti avea, placand peretele din zona blatului de lucru cu mozaic din sute de capace metalice. Un astfel de perete colorat va arata superb intr-o bucatarie amenajata in stil modern, dar si in una retro sau vintage.

Ce trebuie sa faci pentru a obtine un astfel de perete decorativ? Inainte de toate, trebuie sa te asiguri ca suprafata ce urmeaza sa fie placata cu capace metalice este perfect plana si neteda. Daca aceasta conditie este indeplinita, aplica un strat uniform de adeziv pe perete, dupa care incepe aplicarea capacelor pe suprafata aderenta, de la un capat la altul. Ai grija sa nu apesi prea tare atunci cand aplici capacele, pentru a evita aparitia denivelarilor pe perete. Nu mai trebuie decat sa astepti aproximativ 24 de ore pana la uscarea completa a adezivului, dupa care poti aplica un strat de kit pentru rosturi in nuanta pe care o doresti.

Blat inzidit decorat cu capace metalice

O alta idee de utilizare a capacelor metalice in decorul bucatariilor este folosirea acestora pentru placarea blatului de lucru dintr-o bucatarie inzidita. Atata doar ca, dupa ce vei fixa capacele metalice pe blatul inzidit, va trebui sa le sigilezi in interiorul acestuia cu un strat de rasina epoxidica transparenta.

Pardoseala mozaicata din capace metalice

Da, stiu, aceasta idee pare utopica. Dar sa stii ca este perfect realizabila, cu conditia sa ai la dispozitie cateva mii bune de capace metalice si cantitati uriase de rabdare. Iar pentru a nu avea de placat suprafete foarte mari, alege sa decorezi astfel pardoseala dintr-o baie mica. Metoda de aplicare a unei pardoseli din capace metalice este aceeasi cu metoda placarii blatului de lucru, descrisa mai sus. Si in acest caz este nevoie de aplicarea unui strat de vopsea epoxidica transparenta.

surse foto: pinterest

Un răspuns la “Obiecte decorative din capace metalice – IMAGINI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *