Categorii
Intrebari de la cititori

Polistiren pentru fatada casei. Ce imi recomandati?

Salutare. Urmeaza sa izolez fatada casei cu politiren in primavara aceasta. Am citit pe net cate ceva, insa vreau parerile voastre, aici la casadex.ro :). La o masuratoare aproximativa e vorba de 170 mp (am scazut usi, ferestre).


Orice sfat este bine venit. Eventual si preturi aproximative pentru manopera si ce ar implica pas cu pas manopera pentru izolarea fatadelor.

Si nu in ultimul rand, cum e mai corect sa fie montat: pieptan, mamaligi, adeziv poliuretanic?

Multumesc.

Intrebare de la Admin, pe adresa redactiei: Polistiren pentru fatada casei. Ce imi recomandati?

18 răspunsuri la “Polistiren pentru fatada casei. Ce imi recomandati?”

Dl Lazar, multumesc pentru raspuns. In acest moment fatada casei are tinciul dat. Asa am lasat-o acum 4 ani, cand am ridicat casa si cand mi s-a spus ca la caramida porotherm de 38 nu mai e nevoie de izolatie 🙂
N-am inteles, pana la urma, cum e recamandat sa fie montat polistirenul?

Dl Lazar, chiar producatorii caramizii Porotherm sustin ca la cea de 38 sth nu mai este nevoie de termoizolatie.

Domnule ADMIN,pentru o izolatie sanatoasa si rezistenta in timp va recomand
polistirenul de 10 cm grosime de la Austrotherm EPS.80,este un pic mai scump dar are o rezistenta mai mare fata de tot ce este pe piata,daca nu ati tencuit casa va recomand sa tencuiti dupa aceea la gletiera faceti izolatia,nu pe mamaligi,urmariti personal sau puneti pe cineva sa urmareasca foarte atent aceste operatiuni,inclusiv prinderea cu dibluri este foarte inportanta.
Cu stima

NU PERMITETI GOLURI INTRE PLACI,TREBUIE LIPITE PERFECT UNA LANGA ALTA MILIMETRIC
NU ACCEPTATI CA ACESTE GOLURI DACA EXISTA SA FIE UNPLUTE CU ADEZIV DE POLISTIREN
EXISTA UN SILICON SPECIAL PENTRU ASTFEL DE GOLURI,CARE NU PERMITE PATRUNDEREA APEI IN SPATELE PLACILOR.
CU STIMA

Folositi dibluri mai mari pentru o prindere mai buna,nu permiteti sa se taie diblurile,unii le taie din comoditate sau sa nu-si arda bordmasina dind gaurile
necesare de prindere sau pentru a lua banutii mai repede,las ca merge si asa…
spun romanasii nostri,aceste lucrari de finisaje trebuie executate corect pentru ca altfel in doi trei ani le unfla apa si cad de pe pereti.
Cu stima

Domnule Andrei ,sincer va spun ,cine va invatat sa nu placati ori nu se pricepe ori din rea vointa,eu recomand placarile la toti clientii mei,polistiren de 10cm
dibluri de 15-16cm,diblurile sa fie puse corect pe suprafata placii de polistiren,una mana de adeziv peste placa dupa aceea plasa din fibra de sticla,pentru o mai buna prindere plasa se petrece la incheieturi.Aveti mare grija la termenul de valabilitate a adezivului de prindere,sacii sa fie uscati.
Cu stima

Dl Andrei cei de la Porotherm sustin si spun dar nu ei stau in casa dvs si nu calculeaza ei coeficentul de transfer de caldura. O izolatie corect realizata scade considerabil costurile de energie ale constructiei si este recomandat EPS 80 -100 mm.
Spor la studiu.

DOMNUL ANDREI CITITI MAI MULT DESPRE ROLUL IZOLATIILOR,CEI DE LA POROTHERM AU PARERILE LOR ,NOI CONSTRUCTORII PE ALE NOASTRE,ORICUM POROTHERMUL NU MAI ESTE CE ERA ODATA….

Buna seara. Domnilor si ing.si ce mai sunteti,ma minunez, EPS=densitatea[70;80;etc]nu reprezinta grosimea polistirenului.Placarea cu polistiren se poate face dupa ureche,gen polistiren de 10-15 cm,neaparatAUSTROTERM EPS80,dar ce are un polistiren OARECARE ,EPS70;80;ETC?Stiu ca grosime polistirenului se calculeaza in functie de natura[beton.bca,caramida] si grosimea zidului placat.Una e sa plachezi un zid de 20 cm,alta e la 38 cm.ORICE material[caramida,bca,etc]are in fisa tehnica specificat coeficientul de transfer termic.stiu ca un proprietar a calculat ca la un zid de bca de 24 cm a fost necesar un polistiren de 8 cm.Cred ca la caramida de 38 nu mai trebuie polistiren.Cred ca dl Paul Gorun te poate lamuri mai bine,am vazut ca se pricepe ,nu vb dupa ureche.Cred ca nu am suparat pe nimeni!Nimeni nu le stie pe toate,de aceea ne dam cu parerea,si mai aflam lucruri noi. STIMA

Salutare Andrei!

Haideti Dragi Prieteni si Constructori, sa Recomandam Oamenilor si materiale mai Profesionale precum:Multipor de la Xella, si sa terminam o data pentru totdeauna cu saracia aia de polistiren, care nu este bun de nimic si cere 4 manopere care nu isi au rostul…Suntem in secolul XXI nu?Va rog sa repetati dupa mine Multipor,Multipor,Multipor,foarte bine foarte bine,Vedeti ca nu doare deci Multipor pentru viitor.Chao

@ Andrei & Mihai Lazar
Stiti vorba inteleptului: amindoi aveti dreptate!
Cei de la Wienerberger au dreptate si sint acoperiti cind zic ca STh 38 cm nu mai are nevoie de izolatie. De ce? Pt ca: 1. normativele actuale prevad o rezistenta termica minima a peretilor exteriori de 1,80 mp*K/W ; 2. Pt ca o caramida Porotherm STh 38 are o conductivitate termica (lambda) de 0,141 W/m*K (la un pas de BCA, care cica are 0,10-0,12). Valoare data tot de ei, ce-i drept, insa de ce sa nu-i credem, in fond este produsul lor si au agrement tehnic pt el. Rezistenta termica = grosime / lambda = 0,38 m / 0,141 W/m*K = 2,695 mp*K/W. Cu un coeficient decent pt puntile termice de 0,70 obtinem o rezistenta termica minima recomandata de 1,88 mp*K/W, adica un pic peste valoarea minima recomandata de normative. Deci se poate spune ca au dreptate.
Cert este ca aceasta valoare minima recomandata va creste in anii urmatori, pe masura ce accentul pus pe economisirea energiei in general si a energiei termice in special va fi din ce in ce mai mare. Se zice ca un termosistem cu polistiren expandat ar avea durata de viata de 20 de ani. Peste 15-20 de ani, probabil ca rezistenta termica minima recomandata pt peretii exteriori va fi de (4,5-)5 mp*K/W, cit este acum pt plansee spre exterior (vezi calcul-termic.blogspot.ro/2011/09/rezistenta-termica-corectata-minima.html). Din acest punct de vedere, dl. Lazar are dreptate: noi vom locui in casele noastre, peste 15-20 de ani: daca acum mergi pe recomandari minime, atunci si rezultatele vor fi minime, iar peste 15 ani vor putea fi chiar sub minimul recomandat.
@Lazar Mihai
Aveti dreptate in tot ceea ce sustineti, ca mod de lucru, sau „tips&triks”. Mai putin cu urmatoarele: o firma de talia Wienerberger are specialisti care se pricep cel putin cit dvs la zidarii/calcule termice, asa ca expresii de genul: „cei de la Porotherm sustin si spun dar nu ei stau in casa dvs si nu calculeaza ei coeficentul de transfer de caldura” mi se par oarecum derizorii. Eu cred ca ei stiu ce fac si ce calculeaza, inclusiv in ceea ce priveste planseele ceramice, care sint mai putin folosite in RO si care ofera unele beneficii fata varianta clasica de cofrare/turnare beton/decofrare.
PS. Nu promovez produsele Wienerberger, decit in masura in care ele merita asta! Caramizi care cica nu au nevoie de termosistem mai are si Cemacon Zalau (cemacon.ro/inovatie/), asa ca…

DOMNUL AUREL EU NU FAC CALCULE,SUNT UN OM SIMPLU,CEEA CE AFIRM SPUN DIN EXPERIENTA SI EXPERIENTA ACUMULATA IN TIMP FACE CAT O MIE DE CALCULE FACUTE DE NISTE SPECIALISTI,CARE DE FAPT NU DORESC DECAT SA-SI VANDA PRODUSUL….

Si eu sunt de parere ca si caramida Porotherm de 38 trebuie izolata si asta am simtit-o pe propria-mi piele. In primul an nu am izolata casa si s-a cunoscut. Acum de cand am izolat-o se vede diferenta. Dupa ce s-a incalzit casa, se raceste mai greu, se pastreaza mai bine caldura si, daca trebuie sa o pastrati continuu (nu e si cazul meu din pacate) este mult mai ieftin (consum mai mic de combustibil, oricare ar fi el)

Bravo Stephy,

sunt de acord cu tine in Europa de Vest nu se mai pune polistiren de nici un fel.Oare de ce?Cred ca nu sunt prosti…Haideti sa nu mai fim Reticenti… La Nou si sa folosim materiale mai Performante precum Multipor.Eu socotesc ca suntem prea saraci ca sa mai folosim materiale ieftine si de proasta calitate, ptr lumea a III a.Sa auzim numai de Bine Pa Pa

Izolarea cu polistiren ramane metoda cea mai accesibila, dar este important sa fie executata corect, cu o mana de lucru specializata, in conditii meteo corespunzatoare si cu materiale compatibile. Recomand, din propria experienta, materiale testate, verificate si daca se poate de la acelasi producator. Eu am luat intreg termosistemul Izotherm de la un producator autohton si sunt foarte multumit de alegerea facuta.

Au descoperit pe ”luna” un material care izoleaza mult mai bine decat ‘multipor- pe romaneste BCA cu mai mult aer- a fost inventat acum 10 ani, asa ca nu-l mai ridicati pe gard ca fiind cel mai bun si profi/ nu si-a dovedit durabilitatea in timp. Sunt blocuri in Bucuresti izolate cu polistiren de pe vreamea lui Nea’Nicu” Toate discutiile acestea despre izolatie, materiale ignifuge, cel mai bun si cel mai bun etc. Aceeasi dicutie pentru orice produs, fie ea centrala, incaltaminte, anvelope, masina de spalat etc. Cea mai simpla casa de 100 m patrati, ar trebui sa coste 500 000 euro, respectand conceptul ”cel mai bune domne’/ stiu eu” Izolati cu ce puteti, doar sa fiti atenti la punerea in ”opera”, grund etc. Restul – cum spunea un om batran — partzuri. :))
p.s. Treaba cu ” descoperirea de pe luna, a fost o gluma”
2- Nu va mai jucati cu chibriturile daca stiti ca dati foc la casa. Daca traiti cu spaima asta/ sau cealalta, faceti ulcer/diabet/infarct/anevrism etc si muriti ininte sa va cada polistirenul de pe perete :))
SANATATE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *