Categorii
Descurca-te singur

Suport pentru corespondenta, dintr-o carte veche

suport decorativ handmade pentru scrisori si plicuri dintr-o carte veche

Unele persoane arunca o privire la un obiect si vad doar valoarea lui initiala, scopul intrinsec, in vreme ce altele inteleg ca obiectele pot fi redefinite, se pot transforma in cu totul altceva. O carte citita si aproape deteriorata poate fi folosita ca un suport pentru scrisori, de exemplu.


Reconditionare prin creativitate

Pentru a crea acest obiect, ai nevoie de o carte pe care nu o mai folosesti (poate fi un manual tehnic vechi, care nu mai foloseste nimanui) si de un tub de adeziv. Tot ce trebuie sa faci este sa indoi manunchiuri de pagini spre interiorul cartii si sa le lipesti cat mai aproape de cotor.

Incepe de la un capat si indoaie cate 7-10 pagini inspre interiorul cartii, pentru a crea o bucla din paginile cartii. Trebuie sa dai marginile paginilor cu adeziv, ca sa le lipesti langa cotor. Apoi treci la urmatoarele 7-10 pagini si fa o noua bucla. Tine-o tot asa pana cand ai epuizat paginile.

Baza suportului pentru corespondenta o vor reprezenta copertile, care oricum sunt mai grele. La urma, trebuie sa lasi adezivul sa se usuce vreme de cateva minute. Ulterior, poti plasa obiectul nou creat pe un birou sau pe o masuta aflata in holul locuintei, in asa fel incat sa poti pune in el plicurile primite la posta.

Desigur, nu este cel mai complex obiect decorativ din lume, nici cel mai important din punctul de vedere al utilitatii sale, insa va fi un obiect creat de mainile tale, de care sa poti fi mandru. Mai mult, te va ajuta sa-ti tii organizata corespondenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *