Categorii
Descurca-te singur

Suport pentru ziare handmade, din sticle de plastic

ziare

Mii de romani citesc diverse ziare sau reviste in fiecare zi. Insa doar cativa stiu ca isi pot face singuri un suport – simplu si usor, din cateva PET-uri – care sa-i ajute sa-si pastreze ziarele in ordine.


Dupa ce citesti ziarul, de obicei il lasi intr-un loc anume, pentru ca si ceilalti membri ai familiei sa se poata bucura de informatiile de la inceputul zilei. In cazul in care iti cumperi mai multe publicatii, ele vor ocupa ceva spatiu pe masuta de cafea.

Mai mult, daca esti dezordonat din fire, vei lasa ziare prin toata casa, fapt care ii va irita pe membrii familiei tale, ce vor trebui sa stranga dupa tine. Asa incat ai nevoie de un suport pe care sa-l poti agata in bucatarie si in care sa poti pune diversele ziare pe care le citesti in timpul micului-dejun.

Simplitate si eficienta

Pentru a-ti crea propriul suport pentru ziare nu e nevoie sa faci o cheltuiala imensa. De fapt, iti trebuie doar cateva elemente, un pic de rabdare si ceva creativitate.

Materiale necesare:
– o bara din PVC;
– 5-6 sticlute din plastic colorate (preferabil de ½ litri);
– banda adeziva, care poate fi de orice culoare;
– cateva suruburi.

Mai intai, trebuie sa faci cateva gauri in bara din PVC, in functie de cate PET-uri vrei sa folosesti. Apoi, trebuie sa tai capatul superior al sticlelor din plastic, in asa fel incat obtii niste tuburi in care pot incapea foarte bine cateva ziare rulate.

Dupa aceea, vei insuruba fiecare sticla din plastic in bara din PVC si, respectiv, in peretele din bucatarie, unde doresti sa stea agatat suportul handmade. Asaza suportul vertical pe perete, intr-un loc in care arata bine si e incadrat frumos de mobila de bucatarie.

La final, mai trebuie doar sa unesti PET-urile intre ele, aplicand in spirala o fasie de banda adeziva la capetele taiate. In acest mod, sticlele vor ramane toate intr-un loc. Rezultatul va fi un suport transparent pentru ziare, astfel ca nu va fi nevoie sa strangi zilnic publicatii de prin toata casa!

O alta idee creativa

Mai mult, daca iti mai ramane un PET si ceva banda adeziva, poti crea un suport pentru flori sau pentru chei. Taie ambele capete ale PET-ului si apoi fa inca o taietura transversala, ca sa obtii o fasie din plastic. Poti intinde fasia pe o planseta de lucru, ca sa poti taia mai usor marginile neregulate si sa le uniformizezi. Plasticul va avea tendinta de a se curba, insa asta e bine pentru ce iti trebuie tie.

Incalzeste fasia de plastic la mijloc si indoaie-o de la jumatate in sens invers, in asa fel incat capete forma literei „S”. Dupa aceasta, acopera marginile cu banda adeziva, ca sa nu te tai din greseala in ele. Suportul tau e acum gata, iar in interiorul lui iti poti lasa cheile sau poti pune o floare ori un obiect decorativ de mici dimensiuni.

Un răspuns la “Suport pentru ziare handmade, din sticle de plastic”

Asta da idee interesanta!
Observ ca pe masura ce ne adancim in criza financiara (artificiala, creata de unii oameni etc dar asta este alta discutie) reinvie trendul de decoratiuni hand-made si rustic care disparuse o data cu boom-ul financiar ce i-a cuprins pe unii si care se indreptau spre a cumpara totul din magazine (mai mult sau mai putin de lux)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *