Categorii
Proiecte de case inedite

Un GRAJD vechi de 150 de ani transformat intr-o SUPERBA locuinta – 20 imagini

dining loc de luat masa grajd vite transformat in casaAi avea curaj sa cumperi un grajd dezafectat si sa-l transformi intr-o casa? Un cuplu de olandezi a facut-o si s-a ales cu o superba locuinta amenajata in stil eclectic cu influente rustice.


Constructia amplasata pe o proprietate de 14 hectare, in localitatea Utrecht, dintr-o zona rurala din Olanda, a fost construita in 1860, folosita in calitate de hambar si de grajd pentru vite timp de mai bine de o suta de ani si apoi abandonata. Designerul olandez de interioare Larissa van Seumeren si sotul sau Peter Kool au descoperit-o si au decis s-o cumpere si s-o transforme intr-un camin pentru familia lor.

Dupa doi ani, cat au durat lucrarile de reconsolidare si decorare, vechiul grajd a devenit o superba locuinta amenajata in stil eclectic, unde elementele moderne se impletesc armonios cu cele rustice.

In momentul achizitiei, batranul grajd era intr-o stare mai mult decat deplorabila, mentinandu-si cu greu echilibrul din cauza fundatiei putrezite. Dar noii proprietari nu s-au speriat nici de fundatia putrezita, nici de acoperisul subrezit, pe care l-au inlocuit cu unul nou si nici de mirosul de balegar care era imbibat in peretii lipsiti de orice fel de izolatie. Practic, entuziastul cuplu de olandezi a cumparat doar scheletul unei constructii de 150 de ani vechime, in care au crezut cu inversunare si pe care au reusit s-o faca sa devina un camin cald si primitor si unic cu suprafata totala de 560 metri patrati. Un pariu castigat.

Parterul fostului grajd este un open space amplu si generos in care au fost amenajate livingul, cu o imensa canapea multicolora amplasata in fata unui semineu pe lemne, locul de luat masa (diningul) si bucataria. Aici este locul de relaxare, spatiul comun al intregii familii, compuse din cei doi adulti si copiii lor.

baie stil eclectic cu accente rustice si pereti placati cu caramida

Tot la parterul casei se afla baia si o incapere care are functie de birou si mini de sala de cinema, unde familia isi petrece timpul liber privind filme, proiectate direct pe peretele alb din fata unei canapele coltar confortabile.

Multe dintre elementele folosite in decorul casei sunt obiecte reciclate sau handmade, confectionate chiar de inventivii proprietari. Un exemplu este masa din dining, confectionata din scanduri de lemn reciclate, acoperite cu doua straturi de vopsea portocalie, care o fac mai aratoasa, facand-o totodata mai rezistenta la uzura.

Baia impresioneaza prin dimensiunea sa, dar si prin peretii placati cu caramida. Si pentru ca o cada din acryl nu se preta intr-un asfel de interior, proprietarii au ales o cada rustica din lemn tip stativ. Tot din motive ce tin de stil s-a renuntat la montarea unei cabine de dus, iar dusul a fost montat direct pe perete, cu scurgerea direct in pardoseala. O gaselnita utila este spatiul de depozitare proiectat sub scara de acces in baia, situata sub nivelul locuintei.

Atat dormitorul matrimonial cat si cele ale copiilor au fost amenajate la mansarda. Toate cele trei sunt deosebit de luminoase, datorita ferestrelor tip velux montate pe tavanul nou al casei, dar si datorita finisajelor pastelate folosite in amenajarea lor. Pardoseala din scanduri late din lemn de la mansarda a fost confectionata din rafturi reciclate, folosite odinioara pentru depozitarea rolelor de branza si cascaval in vechea ferma.

Asa cum spuneam si mai sus, proprietarii casei au incercat sa recicleze cat mai multe elemente originale gasite la fata locului: piatra naturala, lemn, piese de mobilier, o plita etc. Pe langa acestea, cuplul a colectionat tot felul de alte obiecte, decoratiuni, accesorii si piese de mobilier de prin targurile de vechituri, astfel incat, spun ei, putine dintre elementele ce compun decorul casei sunt obiecte noi, cumparate de ei.

Sursa foto: vivavida.nl

Un răspuns la “Un GRAJD vechi de 150 de ani transformat intr-o SUPERBA locuinta – 20 imagini”

Este o ideie remarcabila de a se putea desbate si cunoaste idei despre locuinte cu toate elementele unei forme complete de habitat..Va urez mult success in actiunea D-stra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *