Categorii
Proiecte de case inedite

Un vagon de tren din secolul 19 transformat intr-o cocheta casuta de vacanta – IMAGINI

1 vagon de tren vintage transformat in casuta de vacanta


Un vagon de tren din secolul 19 a primit o a doua viata, de aceasta data sub forma unei casute de vacanta, in comitatul Cornwall din Marea Britanie.

Nascut la Londra, in 1896, vagonul de tren cu numar de serie 1353 a deservit Caile Ferate Britanice, la inceput pentru transportul pasagerilor, iar ulterior pentru transportul marfurilor. In anul 1932 a fost casat si tras pe linie moarta, dupa aproape patru decenii de munca zilnica.

Dupa alte zeci de ani, un admirator infocat al trenurilor de epoca a cumparat vagonul vechi si uitat intr-un depou din comitatul Cornwall, transformandu-l intr-o superba casuta de vacanta pe care a botezat-o Old Luggage Van (vechiul furgon) si a „plantat-o” pe proprietatea sa dintr-o zona impadurita.

Interiorul casutei le ofera oaspetilor toate conditiile necesare pentru petrecerea unei vacante confortabile. Vechiul vagon de tren de 17,5 metri patrati detine acum o baie, o bucatarie, un mini living, dar si un dormitor, dotat cu un pat matrimonial.

living casuta de vacanta amenajata in vagon tren vechi

Zona de zi sau livingul ocupa una dintre extremitatile vechiului vagon si este mobilat cu doua fotolii care strajuiesc o masuta de cafea, un loc de luat masa, cateva rafturi pline cu carti si un godin din fier forjat care asigura incalzirea casei in anotimpul rece. Televizorul cu ecran plat si dvd playerul se numara printre putinele elemente moderne ale casutei.

Mijlocul vagonului este ocupat de baie si bucatarie, fiecare dintre ele ocupand cate o latura a casei. Baia este impartita in doua incaperi separate, intr-una dintre ele se afla cabina de dus si in cea de-a doua se afla wc-ul. In bucataria ingusta, pe langa mobilierul necesar, vasele si ustensilele pentru gatit, si-au gasit loc alte minuni ale tehnicii moderne: un frigider, o plita si un cuptor cu microunde.

Fiind ascuns in spatele bucatariei si baii, departe de usa de intrare in casuta vagon, dormitorul beneficiaza de intimitatea necesara. In camera destinata somnului oaspetii sunt intampinati de un pat dublu si o noptiera, ambele confectionate din lemn masiv, cu aspect invechit.

De altfel, aproape toate finisajele, piesele de mobilier si accesoriile alese pentru decorarea casutei sunt vintage, inspirate de epoca in care a fost construit vagonul vechi. Insa musafirii care doresc sa-si petreaca aici o mini vacanta nu trebuie sa fie ingrijorati de pierderea contactului cu lumea moderna, casuta fiind dotata si cu conexiune Wi-Fi la internet.

sursa foto: tinyhouseswoon.com

Un răspuns la “Un vagon de tren din secolul 19 transformat intr-o cocheta casuta de vacanta – IMAGINI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *